Er bestaan ontelbare manieren om aardappelsalade klaar te maken. En wat is er leuker dan verschillende receptjes uit te testen om dan je favoriet te vinden? Deze lekkere Kartoffelensalat is een Duitse klassieker, met spekjes augurken en mosterd. Een aarader!Â
Echte kartoffelsalat – Duitse aardappelsalade
Voor 4 peronen
1/2 kg vastkokende aardappelen
4 el mosterd Tip: gebruik een mosterd met mosterdzaadjes, veel lekkerder
2 el mayonaise met eieren
4 grote zoetzure augurken
1 grote ui
200 g gerookte spekblokjes
2 teentjes look, fijngesneden
Optioneel: scheutje azijn
Afwerking: Verse peterselie en bieslook
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1x1cm
- Kook de aardappelen beetgaar in lichtgezouten water en laat ze afkoelen
- Snij de ui in ringen
- Snij de augurken in fijne blokjes
- Bak de spek nu, samen met de look, krokant
(Je hoeft hiervoor geen extra vetstof aan de pan toe te voegen) - Voeg 3 el mosterd en 2 el mayonaise toe aan de pan en meng goed
- Voeg de aardappelen toe schep voorzichtig om tot alles goed gemengd is
- Proef en voeg indien gewenst een scheutje azijn toe voor een extra zuurtje
- Serveer met verse peterselie en bieslook
Guten Appetit!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-