Echte kartoffelsalat – Duitse aardappelsalade

Echte kartoffelsalat – Duitse aardappelsalade

Er bestaan ontelbare recepten voor aardappelsalade. Een lekkere zelfgemaakte aardappelsalade is dan ook, net zoals stokbrood met kruidboter, een onmisbaar ingredi├źnt voor je BBQ! En ook op een gezellige brunch past deze salade perfect!

Deze lekkere Kartoffelensalat maakte ik voor het eerst samen met Roel op de Cookameal BBQ special. Je mag er zeker van zijn dat deze kartoffelsalat bij de eerstvolgende gelegendheid weer op tafel staat.

Voor 4 peronen

1/2 kg vastkokende aardappelen
4 el mosterd Tip: gebruik een mosterd met mosterdzaadjes, veel lekkerder
2 el mayonaise met eieren
4 grote zoetzure augurken
1 grote ui
200 g gerookte spekblokjes
2 teentjes look, fijngesneden
azijn naar believen

  • test
  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1x1cm
  • Kook de aardappelen beetgaar in lichtgezouten water en laat ze afkoelen
  • Snij de ui in ringen
  • Snij de augurken in fijne blokjes
  • Bak de spek nu, samen met de look, krokant, je hoeft hiervoor geen extra vetstof aan de pan toe te voegen
  • Voeg 3 el mosterd en 2 el mayonaise toe aan de pan en meng goed
  • Voeg de aardappelen toe schep voorzichtig om tot alles goed gemengd is
  • Proef en voeg indien gewenst een scheutje azijn toe voor een extra zuurtje

 

Serveer met verse peterselie en bieslook. Guten Appetit!