Gek op stoemp
Mijn man is gek op puree…. Wanneer ik een portie maak voor vier personen vraagt hij aan tafel ‘Oei, is dat echt een portie voor 2 dagen?’. Ik wist dus wel op voorhand dat hij ook deze versie van de klassieker zou kunnen smaken! Maar wanneer hij mij de dag nadien vroeg wanneer we deze lekkere erwtenpuree met munt nog eens zouden eten wist ik het zeker, het is een echte winner!
Deze stoemp heeft het dan ook allemaal. Niet alleen zijn de ingrediënten van Belgische bodem, het is ook echt een stoemp die je eindeloos kan combineren. Heerlijk bij een stukje vis, maar ook bij lamsvlees of gegrilde kip. En geef toe, deze stoemp is ook nog eens een knappe verschijning!
Erwtenpuree met munt
Voor 4 personen:
600 g bloemige aardappelen
300 g erwten (diepvries)
30 g echte boter / melkerijboter
60 ml room
peper en zout (naar smaak)
1 el verse fijngehakte munt
- Schil de aardappelen en stoom ze gaar (ongeveer 20 min)
- Voeg de erwten toe en stoom nog 5 minuten
- Smelt de boter in een grote kookpot
- Voeg de room toe
- Doe vervolgens de gestoomde aardappelen en erwten mee in de kookpot
- Kruid met peper en zout
- Druk met een aardappelstamper enkele keren in de pot
- Ga door tot je een puree krijgt met nog enkele brokjes aardappel
- Voeg de fijngehakte munt toe en schep om
———————————————–
Met dank aan deze topmodellen:
Servies –Â Serax
Blauw ministoofpannetje –Â Le creuset
Stoffen servietten – Mistral Home
Ps: Wat vinden jullie van de foto? Ik was zelf heel blij verrast van het resultaat!
Ik ben dus benieuwd wat jullie er van vinden!
Hey Amylia,
De erwtenpuree met verse munt is buitengewoon lekker en fris, iedereen was vol lof.
Is ook een easy gerecht, dus perfect voor de “nieuwe man” 🙂
Dit word een vaste waarde hier.
Grtz
Doe me ontzettend veel plezier! Super!