Feest-gourmet: Aardappelen

Feest-gourmet: Aardappelen

Deze blogpost komt er eigenlijk voorval voor, of beter gezegd DANKZIJ, mijn man Dimitri. Hij eet geen mayonaise of andere sauzen en dus zijn aardappelsalades absoluut niet zijn ding. Heel vaak valt hij bij gourmet/tafelgrill-avondjes dus uit de boot wat betreft aardappelen. Ik maakte daarom een warme vervanger voor aardappelsalade: aardappelpannenkoekjes. De pannenkoekjes kan je op voorhand klaarmaken en aan tafel op de bakplaat opwarmen. Ontzettend lekker! Niet alleen Dimitri, maar ook alle anderen aan tafel waren er gek op. Superleuk ook wanneer je met enkele van de meest kritische gasten (zie: kinderen) aan tafel zit! Een dubbele portie is geen overbodige luxe!

Natuurlijk kon ook een echte aardappelsalade niet ontbreken. Ik koos voor een echte kartoffelensalat, een stevige Duitse aardappelsalade. Met mosterd, spekjes en augurken. YUMMIE!

Welke is jouw favoriet?

Aardappelpannenkoekjes
(4 personen)

500 g zachtkokende aardappelen
1 ei
3 el bloem
Peper en zout
Paneermeel
Olie (om te bakken)

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes
  • Kook ze gaar in gezouten water
  • Plet de aardappelen tot een puree
  • Kruid met peper en zout
  • Klop het ei los en meng dit onder de aardappelen
  • Meng de bloem door het aardappelbeslag
  • Vorm een balletje van telkens 1 el aardappelbeslag
  • Druk plat (je maakt de pannenkoekjes zo dik en groot als je zelf wil!)
  • Haal de pannenkoek door een laagje paneermeel
  • Bak de pannenkoekjes in olijfolie tot ze goudbruin zijn
  • Laat je gasten de pannenkoekjes kort opwarmen op de bak/grill-plaat
  • Optioneel: Werk naar smaak af met grof zeezout

 

patatjes

Kartoffelsalat – Duitse aardappelsalade
(4 personen)

500 g vastkokende aardappelen
4 el mosterd Tip: gebruik voor dit recept een mosterd met mosterdzaadjes, veel lekkerder
2 el mayonaise met eieren
4 grote zoetzure augurken
1 grote ui
200 g gezouten spekblokjes
2 teentjes look, fijngesneden

Optioneel: scheutje azijn naar smaak
Garnering: verse peterselie

    • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1x1cm
    • Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water
    • Laat afkoelen
    • Snij ondertussen de ui in ringen
    • Snij de augurken in fijne blokjes
    • Bak de spek nu samen met de look krokant.
      Ter info: Je hoeft hiervoor geen extra vetstof aan de pan toe te voegen
    • Voeg 3 el mosterd en 2 el mayonaise toe aan de pan en meng goed
    • Voeg de aardappelen toe
    • Schep voorzichtig om tot alles goed gemengd is
    • Proef en voeg indien gewenst een scheutje azijn toe voor een extra zuurtje
    • Serveer met verse peterselie

 

Guten Appetit!

 

kartoffelen

 

Maak je zelf een gerecht uit deze feest-special klaar?
Laat het dan zeker weten en/of tag mij in je foto’s (@cookameal #cookameal)
Het zou voor mij het mooiste cadeau zijn deze feestdagen! ♥

x

Amylia

cookameal

———————————————————————————————

Voor deze feest-gourmet ging ik winkelen bij Lidl.
Tip voor wie dat ook van plan is: Check zéker de fantastische Delicieux producten,
en neem een kijkje op lidl.be waar je dit jaar ook oa je gourmet schotel én lekkere wijntjes kan bestellen!
schermafbeelding-2016-11-26-om-21-30-45

1 Comment On This Topic
  1. Cookameal:Feest Gourmet! - Cookameal
    on Dec 4th at 2:13 am

    […] Feest-gourmet: Aardappelen […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>