Deze bereiding kan je zowel warm, lauwwarm als koud eten. Goed thuis voor thuis, onderweg of bij de BBQ. Voor ’s middags, ’s avonds of tijdens een picknickpauze. Gegrild vind ik courgettes het lekkerst. Op de bbq in de vorm van een lekkere brochette of als een soort salade zoals in dit recept. Stukje kip erbij en klaar. Heerlijke eenvoud.
Gegrilde courgette
Bijgerecht voor 4 personen
2 courgettes
½ rode chilipeper
½ citroen
Olijfolie
zeezout en zwarte peper
Handvol verse munt
Handvol verse basilicum
- Was de courgettes en snij in lange repen.
Dit kan je perfect met een mandoline maar eventueel ook met een gewone dunschiller - Ontdoe de chilipeper van de zaadlijst en snij heel fijn
- Meng de courgetterepen met een scheutje olijfolie, chilipeper, peper en zout
- Grill de courgetterepen nu in je grillpan ongeveer 2 minuten aan elke zijde. Dit hangt een beetje af van de dikte van je repen. De bedoeling is dat ze zachter worden, maar nog crunchy blijven in het midden.
- Laat de repen even uitlekken op keukenpapier
- Voeg nu de fijngesneden kruiden toe samen met een scheut olijfolie en het sap van ½ citroen
- Serveer op kamertemperatuur