Gegrilde schorseneren

Gegrilde schorseneren

Een lekkere wintergroente die vroeger heel vaak op tafel stond maar een beetje in de vergetelheid geraakte. En dat heeft misschien wel een beetje te maken met het minder appetijtelijke uiterlijk van de schorseneer. Een zanderige wortel met een zwarte schil die bovendien bij het schillen een plakkerige witte vloeistof vrijgeeft. Keukenmeidenverdriet, zo worden schorseneren ook wel eens genoemd….

En toch is het de moeite om deze groente nog eens op tafel te toveren. Schorseneren combineren erg makkelijk. De smaak is zacht en een beetje nootachtig, lekker bij vis of vlees. Oh en bij wild zijn ze ook errrrrrg lekker.  Maak ze klaar op ‘wijze van de bomma’ in witte saus… of op die van Cookameal, knapperig gegrild in de oven.

Gegrilde schorseneren

Bijgerecht voor 4 personen

500g schorseneren
sap van 1/2 citroen
1 tl gedroogde tijm
olijfolie
Peper en zout
2 el fijngehakte peterselie

  • test
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Was de schorseneren grondig
  • Vul een kom met water en doe er het sap van ½ citroen in
  • Snij de topjes van elke schorseneer
  • Schil de schorseneren met een dunschiller
  • Snij de schorseneren in stukken (3 à 4 cm) en leg ze in de kom met water om het verkleuren tegen te gaan
  • Kook de schorseneren ongeveer 5 minuten in gezouten water
  • Laat goed uitlekken
  • Verdeel de schorseneren over een met bakpapier beklede bakplaat
  • Besprenkel met olijfolie
  • Kruid met tijm, peper en zout
  • Rooster de schorseneren nu in zo’n 25 minuten gaar
  • Serveer met verse peterselie

 

Smakelijk!

x

Amylia

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

1 Comment On This Topic
  1. Fleur
    on Dec 8th at 5:39 pm

    Ik denk dat ik nog nooit schorseneren heb gegeten. Misschien toch maar eens doen deze winter

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>