Kaasstengels

Kaasstengels

Je kent het wel; komen-eters in het midden van de week en dus weinig tijd om heel uitgebreid te koken… Maar bij het aperitief wil je toch wel wat meer dan een zak chips opentrekken. Of je serveert een lekkere soep maar wil die nét dat tikkeltje extra geven.
Voila, zoek niet verder. Maak deze knapperige kaassticks!

1 pak kant-en-klaar bladerdeeg (ongeveer 200g, versafdeling supermarkt)
100 g geraspte kaas
1 eigeel
paprikakruiden

  • test
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Klop de eierdooier los
  • Rol het bladerdeeg open
  • Strijk in met de eierdooier
  • Strooi de geraspte kaas over het balderdeeg
  • Kruid met een snuifje paprikakruiden
  • Gebruik nu je deegroller over het geheel te rollen, zo blijft alles goed plakken
  • Snij het bladerdeeg nu in repen van ongeveer 1,5 cm breed
  • Schik deze ‘slierten’ op bakpapier
  • Schuif de voorverwarmde oven in
  • Bak de kaasstengels ongeveer 10 min tot ze goudbruin en krokant zijn

Dit recept kon je ook lezen op de website van VIJF. #vijfblogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>