Pistachepesto

Pistachepesto

Mmm-mmmm-mmmmm ik ben een fan van pistachenoten. Als snack tussendoor, als bolletjes ijs, in een korstje op lamsvlees,… Extra leuk, deze kleine groene noten zijn nog gezond ook! Ze zorgen voor cholesterol verlaging, hebben een gunstig effect op onze ogen en bevatten daarnaast heel wat vitaminen en anti-oxidanten. Mooi bijkomend voordeel is dat de nootjes erg weinig calorieën. Lekker én gezond dus!

150 g rucola
150 g pistachenoten
80 ml olijfolie
80 g Parmezaanse kaas
Peper en zout

  • test
  • Neem de blender erbij
  • Voeg daarin volgende ingrediënten samen: pistachenoten, stukjes Parmezaanse kaas, en rucola
  • Schenk er ten slotte de olijfolie bij
  • Blend alles op via tot een gladde pesto
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout

 

Deze lekkere pesto kan je eten als dipsaus, op een bruscetta met tomaat, bij mozarella, in een pasta,…

1 Comment On This Topic

  1. […] g a 1 kg courgette (ongeveer 4 stuks) Zeezout 1 tl extra vierge olijfolie 4 el pistachepesto (klik hier voor het recept) 250 g […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>