Salade van groene asperges

Salade van groene asperges

Ben je ook een aspergefan? Dan heb je zéker genoten van deze groente de afgelopen weken! Je maakte vast al eens Asperges à la flamande… Of misschien waagde je je al eens aan een mousselinesaus om deze heerlijke seizoensgroente te vergezellen? Je vindt ook geregeld recepten waarin asperges gebruikt worden in een pasta of een risotto, heel lekker! En wie weet maakte je al eens asperges klaar in de wok… Maar at je al eens een salade van rauwe asperges? 

400 g asperges
2 el fijngehakte munt
2 el geroosterde hazelnoten
3 el extra virgin olijfolie
3 el limoensap
1 tl honing of agavesiroop
Peper en zout

  • test
  • Spoel de asperges en snij de onderste 2 cm af 
  • Snij de asperges (van de achterkant tot aan het kopje) met een dunschiller in dunne repen
    Tip: Leg ze 
    hiervoor op een snijplank zodat ze niet breken
  • Doe de aspergeslierten in een mengkom
  • Hak voor de dressing eerst en vooral de hazelnoten fijn
  • Meng de hazelnoten nu met de olijfolie, het limoensap, de munt en de honing
  • Kruid af met peper en zout

 

Getest en goedgekeurd op de #cookameallunch! Ik ben dus erg benieuwd naar jullie reacties!

aspergesaladeoptafel

Foto van www.lovelifelovefashion.be

 

3 Comments On This Topic
  1. Aurélie - lovelifelovefashion
    on Jun 15th at 11:56 am

    Zeker en vast goedgekeurd! En dat terwijl ik niet zo grootste asperge liefhebber ben ^^ Ben trouwens vereerd dat je een foto van me hebt toegevoegd! 😀

    x Aurélie

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 15th at 5:44 pm

      Hihi, graag gedaan! 😉

      Reply
  2. Cookameal:#cookameallunch - Cookameal
    on Jun 24th at 6:31 pm

    […] Salade van groene asperges […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>