Schatjes van patatjes – Hasselback potatoes

Schatjes van patatjes – Hasselback potatoes

Wist je dat aardappelen dé absolute topper zijn tegenover andere voedingsmiddelen met koolhydraten? Ze barsten van de vitamines en mineralen en bevatten bovendien amper vet! Het is superfood, lekker van bij ons!

Aardappelen

Aardappelen laten zich gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten. En dat je mensen absoluut nog kan verrassen met aardappelgerechten bewijst topchef Seppe Nobels. Kijk maar mee!

Ik ging aan de slag met de patat en maakte Hasselback potatoes. Deze prachtige aardappelen zijn het perfecte bijgerecht bij zowel vis- als vleesgerechten, voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden. En het zal je verbazen hoe makkelijk de bereiding is! Wedden dat je dit bijgerecht vanaf nu ook regelmatig op tafel zal toveren?

Zijn het geen schatjes deze patatjes?

Reken 2 middelgrote aardappelen per persoon.

  • test
  • Verwarm je oven op 200°C
  • Was je aardappelen grondig
  • Snij ze daarna in schijfjes (1 mm dik of zo fijn mogelijk) tot bijna door de aardappel heen
    Tip: Leg langs weerskanten een mes tot tegen de aardappel, deze zal er voor zorgen dat je niet te ver gaat snijden en de onderkant dus aan elkaar blijft zitten
  • Schik de aardappelen in een ovenschaal en giet er olijfolie overheen.
  • Bestrooi ze met zeezout en vers gemalen peper.
  • Zet 40 minuutjes in de oven op 200°C.

 

Resultaat:
Lekker krokante aardappelen die vanbinnen heerlijk mals zijn én ze zijn ook heel mooi op je bord!

Variaties:
Probeer eens met verse kruiden en knoflook, of een beetje kaas, of een stukje ham, of… De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

———————————————————————————

Meer weten over de aardappel? Neem een kijkje op ‘Lekker van bij ons‘ en laat je inspireren!

14 Comments On This Topic
  1. Solange
    on Jul 20th at 11:12 am

    Super makkelijk om te maken, reuze lekker en het ziet er zo feestelijk en trendy uit!

    Reply
  2. leen
    on Jul 31st at 7:07 am

    Heel gemakkelijk om te maken en oogt super mooi op het bord!

    Reply
  3. Flor
    on Aug 1st at 8:43 pm

    Nou, lekker, makkelijk, mooi & met bijna alles te combineren! Topidee! Bedankt!

    Reply
  4. Els De Smedt
    on Aug 19th at 9:55 pm

    Makkelijk, super lekker en leuk om te zien hoe de schijfjes los van elkaar komen te staan. Kei leuk ideetje.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Aug 23rd at 10:20 pm

      Blij dat het geslaagd was! :-)

      Reply
  5. Marlies
    on Sep 26th at 7:28 pm

    Ik heb het geprobeerd, maar ze waren een beetje uitgedroogd. Komt dit door
    te weinig olie? Of is dit normaal.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 26th at 7:37 pm

      Hoi Marlies! oei, dat is niet de bedoeling! Waarschijnlijk had je inderdaad wat meer olie mogen gebruiken… Of misschien iets te lang in de oven gezet? Beetje moeilijk te zeggen van op afstand natuurlijk… 2e keer goeie keer? 😉

      Reply
  6. Ron
    on Mar 11th at 11:06 am

    Dit heet dan “Hasselback” aardappel. Varianten zijn: met look, kaas en/of bacon tussen de schijfjes, olijfolie vervangen door gesmolten gezouten boter, iets rijker van smaak, maar ook aan calorieën :-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 11th at 11:31 am

      Hey Ron, helemaal gelijk! Maar toen ik ze voor het allereerst maken wist ik dat dus niet! Doet me er gelijk aan denken dat deze post en zeker en vast de foto dringend een update verdienen! En dan neem ik je varianten er met plezier in op!

      Reply

  7. […] serveerde dit heerlijke lamskroontje met schatjes van patatjes en een puree van kikkererwten. Puree van kikkererwten? Super makkelijk, ik leg het snel […]

    Reply
  8. A bite of cravings
    on May 7th at 5:02 pm

    Ik ben zo gek op aardappelen uit de oven! Op mijn blog staat ook zo’n recept en daar heb ik ze gemaakt met aardappelkruiden. En op dit moment staan er aardappelpartjes in de oven met onder andere italiaanse kruiden. Jammie!

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 7th at 5:04 pm

      Mmmm, klink heerlijk Loraine!

      Reply
  9. Natascha
    on May 7th at 6:11 pm

    Mmmm deze zijn altijd zo lekker! Ik maak ze meestal klaar en laat er dan nog wat lookboter tussen smelten!

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 8th at 1:22 pm

      Mmmmm, ja je kan hier echt hele leuke variaties op maken!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>