Wikipedia zegt: “Nigella Seeds = zwarte komijn (Latijn: Nigella sativa), ook bekend als nootmuskaatbloem, is de bekendste soort van de Nigellafamilie. In de keuken worden meestal geroosterde zaden gebruikt omdat deze een muskaatnootachtige smaak hebben. In de Indiase, Turkse, Perzische, Egyptische en Griekse keuken worden de zaden gebruikt om brood te versieren of gemalen om smaak te geven aan vleesgerechten.”
Na een beetje googlen kan ik concluderen dat dit smakelijke kruid ook supergezond is, het wordt beschreven als een echte energieleverancier voor je lichaam.
Via Pinterest vond ik een leuk bijgerechtje om dit kruid eens te testen. Ziehier zoete aardappel met nigella seeds!
Bijgerecht voor 4 personen
2 à 3 zoete aardappels
olijfolie
Peper en zout
1 el nigella seeds
- Verwarm je oven op 190°C
- Schil de zoete aardappels
- Snij ze in ongeveer gelijke partjes
- Doe de partjes in een ovenschaap en besprenkel ze met olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Bestrooi met nigella seeds
- Plaats de ovenschaal 45 minuten in je voorverwarmde oven
Inspiratie vond ik bij Food 52!
Origineel en super lekker!