Zomerse broccoli salade

Zomerse broccoli salade

Zoals altijd doe ik er met heel veel plezier alles aan om mijn gasten in de watten te leggen. Meer nog, ik doe mijn best om ze keer op keer te verrassen met iets lekkers. En om mensen te verrassen hoef je echt geen superchef te zijn! Een huisgemaakt sapje bij een ontbijt, een hippe sandwich bij de lunch, een zot dessert bij een dinertje en dus ook een bijzondere salade (of twee of drie) als bijgerecht bij een BBQ.

Voor de BBQ van afgelopen vrijdag (Lees: cookameal vier-en met vrienden) maakte ik een lekkere zomers salade met dé groene held onder de groenten: Broccoli!

Zomerse broccoli salade

Jazeker, ik ben een broccoli-fan. En dat is maar goed ook, want deze groene groente is een su-per gezond en bovendien ‘lekker van bij ons’. Good to know: Gooi de stronk van de broccoli niet weg! Ook dit stukje van deze groente is heel lekker en voedzaam.

Samen met een vers appeltje, rode ui en heerlijke bosbessen vormt de broccoli een zomerse salade. En geef toe van die mooie kleurtjes word je toch helemaal vrolijk? Happy én healthy dus! En dat healthy komt niet enkel dankzij de ingrediënten… Ook de dressing is gezond. Yes, de lichte dressing op basis van Griekse yoghurt zorgt voor een frisse finishing touch!

Bijgerecht voor 4 personen 

1 grote broccoli
50 g bosbessen
1/2 rode ui
1 appel
1 tl citroensap

125 g Griekse yoghurt (1 potje)
1 el honing
1 el citroensap
1/2 el witte wijnazijn
peper en zout

  • test
  • Verdeel de broccoli in roosjes en stoom (of kook) in een vijftal minuten beetgaar
  • Laat afkoelen
  • Snij ondertussen de ui in fijne ringen en de appel in kleine blokjes
  • Besprenkel de appel met het citroensap, om verkleuren te voorkomen
  • Meng alle ingrediënten voor de salade losjes door elkaar
  • Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met de honing, het citroensap en de witte wijnazijn
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Serveer de salade met de dressing


Klaar om je tafelgenoten te verrassen?

x

Amylia

Ps: Test je dit heerlijke gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!

Thanks Kristine from kristine’s kitchen blog, if it wasn’t for you I would have never tried broccoli and blueberries together! https://kristineskitchenblog.com/

16 Comments On This Topic
  1. Sanne
    on Jul 13th at 4:46 pm

    Ik ben ook een broccoli fan. Ik eet het heel graag in koude pasta’s. Deze salade ziet er super lekker uit.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 13th at 10:51 pm

      Oh leuk om te lezen Sanne, benieuwd of je deze dan ook gaat testen?

      Reply
  2. Ana Rita
    on Jul 13th at 5:17 pm

    De salade ziet er heerlijk uit maar de ui mag je weglaten van mij haha

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 13th at 10:50 pm

      haha, als je’m zelf maakt kan je de ui weglaten hé Ana!;)

      Reply
  3. nicole orriens
    on Jul 13th at 5:56 pm

    Leuk recept. Ik vind de combinatie met de bosbessen verrassend. Daar zou ik zelf niet gauw opkomen.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 13th at 10:50 pm

      Ik heb de combinatie zelf leren kennen via pinterest, dankzij een ander blogster (Kristine). Heel lekker!

      Reply
  4. Fleur
    on Jul 13th at 10:29 pm

    Lekker voor een zomerse barbecue, maar dan zonder rode uit. Van rode ui krijg ik hoofdpijn

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 13th at 10:51 pm

      Hoofdpijn van ui? Oh dat heb ik nog nooit gehoord. Gelukkig kan je die makkelijk weglaten!

      Reply
  5. Sherry
    on Jul 13th at 10:45 pm

    Wat een heerlijk recept meid. Ik krijg nou trek.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 13th at 10:50 pm

      haha, gewoon uittesten is de oplossing 😉

      Reply
  6. Judith
    on Jul 15th at 3:04 pm

    Mijn dochter is gek op brocolli, zal deze voor haar opslaan

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 16th at 7:31 pm

      Opslaan? Maken natuurlijk! 😉

      Reply
  7. Lotte
    on Jul 17th at 12:04 am

    Oooh ik hou van broccoli! Ik denk alleen dat ik de bosbessen skip haha.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 17th at 5:40 pm

      Ooh die zijn net verrassend!

      Reply
  8. Sandra
    on Jul 19th at 2:19 pm

    Ik ben ook gek op broccoli! En gebruik inderdaad de steel ook altijd. Helaas lust ik geen fruit in mijn eten. Sorry…

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 19th at 3:41 pm

      Hey! Hoef je helemaal geen sorry voor te zeggen…. Genoeg lekekre cookamealtjes die je wel kan uitproberen 😉

      Reply

Leave a Reply to Judith Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>