Voor de BBQ van afgelopen vrijdag (Lees: cookameal vier-en met vrienden) maakte ik een lekkere zomers salade met dé groene held onder de groenten: Broccoli!
Zomerse broccoli salade
Jazeker, ik ben een broccoli-fan. En dat is maar goed ook, want deze groene groente is een su-per gezond en bovendien ‘lekker van bij ons’. Good to know: Gooi de stronk van de broccoli niet weg! Ook dit stukje van deze groente is heel lekker en voedzaam.
Samen met een vers appeltje, rode ui en heerlijke bosbessen vormt de broccoli een zomerse salade. En geef toe van die mooie kleurtjes word je toch helemaal vrolijk? Happy én healthy dus! En dat healthy komt niet enkel dankzij de ingrediënten… Ook de dressing is gezond. Yes, de lichte dressing op basis van Griekse yoghurt zorgt voor een frisse finishing touch!
Bijgerecht voor 4 personen
1 grote broccoli
50 g bosbessen
1/2 rode ui
1 appel
1 tl citroensap
125 g Griekse yoghurt (1 potje)
1 el honing
1 el citroensap
1/2 el witte wijnazijn
peper en zout
- Verdeel de broccoli in roosjes en stoom (of kook) in een vijftal minuten beetgaar
- Laat afkoelen
- Snij ondertussen de ui in fijne ringen en de appel in kleine blokjes
- Besprenkel de appel met het citroensap, om verkleuren te voorkomen
- Meng alle ingrediënten voor de salade losjes door elkaar
- Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met de honing, het citroensap en de witte wijnazijn
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Serveer de salade met de dressing
Klaar om je tafelgenoten te verrassen?
x
Amylia
Ps: Test je dit heerlijke gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal, @cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Thanks Kristine from kristine’s kitchen blog, if it wasn’t for you I would have never tried broccoli and blueberries together! https://kristineskitchenblog.com/
Ik ben ook een broccoli fan. Ik eet het heel graag in koude pasta’s. Deze salade ziet er super lekker uit.
Oh leuk om te lezen Sanne, benieuwd of je deze dan ook gaat testen?
De salade ziet er heerlijk uit maar de ui mag je weglaten van mij haha
haha, als je’m zelf maakt kan je de ui weglaten hé Ana!;)
Leuk recept. Ik vind de combinatie met de bosbessen verrassend. Daar zou ik zelf niet gauw opkomen.
Ik heb de combinatie zelf leren kennen via pinterest, dankzij een ander blogster (Kristine). Heel lekker!
Lekker voor een zomerse barbecue, maar dan zonder rode uit. Van rode ui krijg ik hoofdpijn
Hoofdpijn van ui? Oh dat heb ik nog nooit gehoord. Gelukkig kan je die makkelijk weglaten!
Wat een heerlijk recept meid. Ik krijg nou trek.
haha, gewoon uittesten is de oplossing 😉
Mijn dochter is gek op brocolli, zal deze voor haar opslaan
Opslaan? Maken natuurlijk! 😉
Oooh ik hou van broccoli! Ik denk alleen dat ik de bosbessen skip haha.
Ooh die zijn net verrassend!
Ik ben ook gek op broccoli! En gebruik inderdaad de steel ook altijd. Helaas lust ik geen fruit in mijn eten. Sorry…
Hey! Hoef je helemaal geen sorry voor te zeggen…. Genoeg lekekre cookamealtjes die je wel kan uitproberen 😉