Culinaria 2015: “The Belgium effect”

Culinaria 2015: “The Belgium effect”

Culinaria is met voorsprong een van de meest vooruitstrevende culinaire events van het jaar. Van 6 tot 10 mei zal Tour & Taxis in Brussel helemaal in het teken staan van smaakvolle ontdekkingen en heerlijkheden. Het thema van deze zevende editie is ‘The Belgium effect’.

Welk effect heeft onze Belgische keuken op jou? Ik word er alleszins helemaal blij van!

Maar wat is dat dan juist ‘de Belgische keuken’? Een moeilijk te omschrijven begrip. Onze keuken is een blend van streekgerechten en internationale invloeden. Het eten in onze restaurants is een Belgische kruising van de Franse bistronomie, de Ierse beenhouwerij en de keukens van onder andere Italië en Azië.

Elke dag tonen sterrenchefs en jonge veelbelovende koks op Culinaria hun eigen ‘Belgium effect’ in een origineel recept. Bij binnenkomst kan je uitgebreid aperitieven en proeven van een eerste hapje. Nadien is het 200% genieten van een degustatiemenu met aangepaste wijnen. Last but not least is er het dessert, steeds geserveerd door een gastronomische chef.

En er is meer! Je kan deelnemen aan culinaire workshops, een praatje maken met je favoriete chef en een voorraad artisanale topproducten kopen op de fijnproeversmarkt (om thuis verder te genieten natuurlijk!). Het programma is dus om duimen en vingers af te likken! 

culinaria

Valt het op? Ik kijk er naar uit! Zelf ga ik het ‘Belgium Effect’ ontdekken op vrijdag 9 mei! Wil je de avond zelf op de hoogte blijven? Volg cookameal dan zeker op instagram en twitter! 

Alle info en tickets kan je terugvinden op www.culinaria2015.be

2 Comments On This Topic
 1. Carolien - On a Healthy Adventure
  on May 1st at 8:53 pm

  Lijkt me een heerlijk event!

  Reply
  • Cook Amyl
   on May 1st at 10:13 pm

   Denk ik ook, ik ga er dit jaar voor het eerst naartoe! I’ll keep you posted 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>