Dining with the stars: 4 -17 september 2017

Dining with the stars: 4 -17 september 2017

Dat ik enorm graag kook is al lang geen geheim meer. Maar ik laat me vast en zeker ook graag in de watten leggen. Voetjes onder tafel en heerlijk culinair genieten in een van de zalige restaurant bij ons in de buurt of een beetje verder weg. Mijn ‘must eat’ – lijstje groeit dan ook continu aan met nieuwe ontdekkingen of tips van familie-en vrienden. Zo staat Ardent al een tijdje op dat lijstje te blinken. Dit restaurant onder leiding van Wouter Van Steenwinckel is ondertussen een vaste waarde in Antwerpen. En toch waren we er nog steeds niet geraakt.

Maar nu vond ik de pérfecte gelegenheid om mijn man te trakteren op een lekker diner. We vierden onze ‘bijna-verjaardag’. Zoek je zelf nog een (goede) reden voor een tête à tête met je partner of een diner met vrienden? Zoek niet verder!

Dining with the stars

Van 4 tem 17 september is het weer zo ver: Dining with the stars. Een heerlijk culinair event met als doel een breder publiek kennis te laten maken met Belgische topgastronomie. De selectie van restaurants is samengesteld op basis van de felbegeerde Michelinsterren of Gault Millau punten. Tijdens deze weken kunnen liefhebbers van lekker eten genieten van een geweldige 4-gangen lunch (€ 39) of een 5-gangen diner (€ 49) bij een van de 75 geselecteerde Belgische restaurants.

reservatie

En die geselecteerde restaurants zijn niet de minsten! Zo vind je op de lijst Ardent (lees onderaan het verslag, ik ging de menu voorpoeven!) maar ook Nuance** (Duffel), Kommilfoo* (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Sel Gris (Duinbergen) en nog véél véél meer toppers.

De plaatsen zijn beperkt en reserveren kan sinds 16/8…
Gouden raad: Wacht niet te lang met je reservatie(s) vast te leggen!
Hoe kan je reserveren? Online via www.diningwiththestars.be​.

 

Voorproeven bij Ardent 

Wij gingen voor jullie voorproeven bij Ardent, en dat was zeker en vast de moeite. Ardent is een gezellig restaurant op de Dageraadsplaats in Antwerpen. De sfeer is erg heel ongedwongen, het personeel is vriendelijk en het interieur gezellig huiselijk. En last but not least: we hebben heel lekker gegeten.

We maakten meteen een goede start, met een heerlijk palet aan hapjes en een glaasje lekker champagne. Wat een zalig begin van de avond. Genieten van sharing, lekkere verse producten en elkaar!

collaga-1

Het menu ging verder met een salade van verschillende soorten tomaat en burrata. MMMMmmmm, ik hou van burrata! En dit gerechte past echt perfect bij het seizoen. (Ookal hebben we van de zomer nog niet echt heel veel gemerkt in ons Belgenlandje!)

burrata

Het tweede voorgerechtje was er eentje met zeewolf en een emulsie van gebruinde boter.

zeewolf

Nadien was het tijd voor de hoofdgerechten, twee keer vlees. Kalfswang en kalfsrug met bloemkool en salie was nummer een in rij. Het tweede hoofdgerecht, duif met doperwtjes en gegrilde wortelen vond ik echt heel lekker. De duif was perfect gegaard, de groentjes bijtgaar, de saus lekker op smaak… (Ik krijg er al terug honger van!)

collageardent2

Deze lekkere menu werd in stijl afgesloten door een combinatie van kersen en chocolade. De mousse in combinatie met de kersen vond ik de max. De twee kleine cakesjes vond ik geen echte hoogvliegers. Maar in zijn geheel zeker een lekker dessert. En Dimitri, die geen kersen lust, was ook meer dan happy met zijn dame blanche! (Niet de beste foto, het was toen al donker buiten maar het was echt wel een plaatje!)

ardentdessert-1

Ik ben benieuwd waar jij zal reserveren!

x

Amylia

12 Comments On This Topic
 1. nicole orriens
  on Aug 20th at 9:12 am

  Wat een leuk concept zeg! Het ziet er allemaal veelbelovend mooi en lekker uit.

  Reply
 2. Sofie
  on Aug 20th at 9:35 am

  Wauw, wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Het ziet er allemaal erg mooi en lekker uit.

  Reply
 3. Manon
  on Aug 20th at 10:11 am

  Het ziet er allemaal super uit zeg! Ik wist niet dat ze zulke eventen hadden wel gaaf

  Reply
 4. Fleur
  on Aug 20th at 12:05 pm

  Heel leuk! ik heb het een paar jaar geleden ook eens gedaan met mijn zus en onze mannen. Voor een redelijke prijs eet je dan eens een in sterrenrestaurant.

  Reply
 5. Jamey
  on Aug 20th at 12:52 pm

  Wauw dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Jum jum!

  Reply
 6. priscilla
  on Aug 20th at 7:23 pm

  Oh dat ziet er allemaal erg lekker en luxe uit zeg!

  Reply
 7. Mytraveljourney
  on Aug 20th at 7:32 pm

  Best goedkoop voor 3 gangen menu. Misschien dat ik het een keer ga doen.

  Reply
  • Cook Amyl
   on Aug 21st at 4:53 pm

   Beter nog : 5 gangen menu!

   Reply
 8. Sarahdise
  on Aug 21st at 11:27 am

  Wij hebben gereserveerd bij Radis Noir (vlakbij en nog nooit geweest) en Spetters (Breskens, op aanraden van vrienden). Ardent hebben we al een aantal keer gedaan (o.a. met Jong Keukengeweld) en is inderdaad altijd erg meegevallen.

  Reply
  • Cook Amyl
   on Aug 21st at 4:53 pm

   Ooh super om te lezen en goede keuze 😉

   Reply
 9. Jody
  on Aug 21st at 5:57 pm

  Wow! Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Ben zelf dol op duif en je beschrijving deed me watertanden.. :)

  Reply
 10. Jill
  on Aug 22nd at 10:28 pm

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg. Ik krijg er spontaan honger van 😛

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>