Event: Foodfest

Event: Foodfest

Natuurlijk keek ik er naar uit, een foodfestival op het strand én georganiseerd door enkele van mijn favoriete chefs! Maandag 7 september werd dan ook een extra korte werkdag… Om 16u mocht ik vertrekken richting huis, snel mijn favoriete #lifisaparty trui aantrekken en op naar Cadzand! Recht voor het Strandhotel (waar Pure C huist) aan de duinovergang stond het foodfestival opgesteld. Gezellige tenten gevuld met muziek, kunst en natuurlijk lekker eten en daarnaast verschillende extra foodtrucks en eetkraampjes. Ik wist niet waar eerst te kijken!

foodfest1

In eerste instantie vroeg ik me af waarom het event plaats had op een maandag… tijdens het weekend kunnen toch veel meer mensen zich vrijmaken? Het antwoord op deze vraag werd al snel duidelijk. Op het festival stonden heel wat gepassioneerde koks en restauranthouders ervaringen uit te wisselen met een lekker hapje in de hand. Maandag is zowat dé sluitingsdag voor restaurants en andere horecazaken en dus dé ideale moment om al deze harde werkers te verzamelen! En dat was ook een van de doelstellingen van het festival: ondernemers samenbrengen en ze inspireren. Daarnaast wil inspired events ook de Zeeuws-Vlaamse foodregio  promoten en levensgenieters verwennen. Check check check!

Een greep uit het enorme aanbod: oesters op de BBQ, pizza met ‘vergeten delen’ van de koe, sapjes gemaakt door de geweldige Ellemieke, pompoensoep, maïskolven, een cocktail gemaakt door de toppers van The Jane, heerlijke Vlaamse garnaal- en kaaskroketten, Gin Tonic, taartjes van Julie’s House (Gent), waanzinnige vis in zoutkorst en pikante aardappels op een stokje en nog veel veel meer. Afsluiten deden we met een lekker ijsje! Moet ik hier nog bij vertellen dat ik er écht van genoten heb?

collage

Leuk om weten: Ook de verhouding prijs-kwaliteit zat goed. Dat vind ik zelf een heel belangrijke eigenschap van een foodfestival. Je wil verschillende dingen proeven en toch liefst niet met een lege portemonnee naar huis. Om je een idee te geven: voor de vis in zoutkorst betaalde je 12 euro, voor 5 garnaalkroketjes 4 euro en een verse limonade kon je drinken voor 3 euro.

Complimenten aan Inspired events, Syrco en Sergio. Niet enkel voor de mega-avond maar ook om even tijd te maken voor een praatje en een foto. Ik stel bij deze dan ook voor om van foodfest geen jaarlijks maar halfjaarlijks event te maken! 😉

Bye bye

x

Amylia

Ps: Bedankt aan de liefste man van de hele wereld om weer met mij op pas te gaan. Zijn geweldig gezelschap maakte de avond helemaal compleet!

DNAfoodfest

<<< Foodfest werd georganiseerd door Inspired Events >>>

5 Comments On This Topic
  1. Claudia
    on Sep 14th at 9:46 am

    Amylia, gij weet hoe ge nen mens jaloers moet maken! :-) Weer even binnenmonds gevloekt dat ik niet kon gaan :-) Leuk verslagje, zag er inderdaad top uit! Groetjes

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 14th at 8:05 pm

      hihihihi #sorrynotsorry

      Reply

  2. […] viel er nog veel meer leuks te beleven in september! Er was het foodfestival van Sergio Herman en Syrco Bakker in Cadzand, mijn eerste foodfilmpje, de start op mijn nieuwe job […]

    Reply

  3. […] Bakker, Sergio Herman en het team van Inspired events die na het succesvolle foodfest vorig jaar de handen weer in elkaar slaan voor een nieuw inspirerend festival? Dat mocht ik niet […]

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 13th at 12:38 pm

      Fijn om te lezen Paul! En leuk dat je via deze weg een kijkje komt nemen op mijn blog!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>