Event: Genieten bij “Fleur de Sel” dankzij S. Pellegrino

Event: Genieten bij “Fleur de Sel” dankzij S. Pellegrino

S. Pellegrino, ja dat is lekker bruisend water… Dat weet iedereen denk ik wel?
Maar hier zijn 3 dingen die je waarschijnlijk niet wist over S. Pellegrino:

 • test
 • Dit premium Italiaanse water werd voor het eerst verkocht in 1988, echt Italiaans ‘erfgoed’ dus!
 • S.Pellegrino is een van de oprichters van de “Altagamma”-stichting, die als hoofddoel heeft het wereldwijd promoten van de Italiaanse industrie en cultuur van de allerhoogste kwaliteit
 • Bij lekker water hoort uiteraard lekker eten, en daar is S. Pellegrino het zeker mee eens. Ze organiseren daarom jaarlijks de prestigieuze Young Talent Awards!

 

Naar aanleiding van die awards kreeg ik een erg leuk mailtje: “Ter gelegenheid van de uitgave van de S. Pellegrino gids (met daar 50 talentvolle chefs!) mag je genieten van een exclusief diner met vrienden. Aan het hoofd van deze maaltijd staat een jonge chef, een S. Pellegrino Young Talent, die speciaal voor zal koken ! Jij hoeft niets te doen…

En het jonge talent waarbij wij mochten aanschuiven was: Alex Verhoeven! En dus zochten we twee vrienden die ons wilden vergezellen naar restaurant Fleur de Sel in Kasterlee. (Geen moeilijke opgave, zoals je wel kan snappen). Bij binnenkomst was het meteen duidelijk, het zou een topavond worden. Hoe kon het ook anders? Een gezellig kader, geweldig gezelschap, waanzinnig ogende menu, aangepaste wijnen en een fles lekker bruisend water op tafel. Yes, de S. Pellegrino Young chef avond kon beginnen!

 

collagewij

De gastvrouw is een natuurtalent. Niet alleen zorgt ze voor een warme ontvangst, ze weet ook de gerechten en de bijpassende wijnen met veel flair uit te leggen.

En dan is er natuurlijk dé chef. Alex is jong, getalenteerde en volop op zoek naar een balans tussen vernieuwing en traditie in zijn keuken. Wat hebben we genoten van zijn creaties! Wat ik een beetje mistte bij zowat alle gerechten waren groenten. Zonde, want ook de herfst brengt heel wat lekkers om mee te werken! Opvallend: bij haast elke gang kwam er na enkele minuten nog een extra potje bij, de chef is gek op bijgerechten. Voor mij persoonlijk geen echte meerwaarde. Wat niet wil zeggen dat ze niet lekker waren natuurlijk, integendeel. Maar het maakte de menu wel erg veel en zwaar. Ik ben een grote eter maar heb tot mijn spijt toch een paar dingen moeten laten liggen.

hapjes

De lekkerste gerechten van deze avond waren voor mij zonder twijfel de zeebaars met fideua, tomaat en parmesan en het dessert met pistache, limoen, kokos en witte chocolade. Yummie!

eten

Niet op de kaart maar toch onvergetelijk: de koffie/thee kaart mét bijhorende dessertkar. Ik zag zelden zo’n uitgebreide keuze koffie en thee op een restaurantkaart! Het was niet makkelijk kiezen, van een gewone groene thee tot een bijzondere infusie. Ik had echt voldoende (zie: net iets te veel) gegeten, maar aan de dessertkar die arriveerde enkele minuten na onze thee kon in niet weerstaan! Tip voor iedereen die van plan is te reserveren bij Fleur De Sel: bestel (naast een fles S. Pellegrino natuurlijk) na je maaltijd koffie of thee! 

metdekok

3x bedankt!
Bedankt team Fleur De Sel voor de heerlijke avond
Bedankt S. Pellegrino voor de invitatie
en natuurlijk
Bedankt fijn tafelgezelschap, jullie waren ‘de gin bij mijn tonic’ 😉

 

Restaurant Fleur De Sel
Turnhoutsebaan 189
2460 Kasterlee
www.fleur-de-sel.be
Reserveren kan online of via +32 14 75 34 68

2 Comments On This Topic
 1. Estée van Belgium Blog Buster
  on Oct 20th at 8:21 pm

  Leuk artikel en mooie foto’s 😉

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 22nd at 8:43 am

   Thx Estée, het was ook echt een hele leuke en lekkere avond! #meervandat!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>