Parmaham @ Graanmarkt 13

Parmaham @ Graanmarkt 13

Bij Parmaham denken de meeste mensen spontaan aan dezelfde gerechten: meloen met parmaham, een panini met Parma ham en mozzarella,… Oh en pizza natuurlijk, pizza Parma. Heb ik gelijk? Wel Übersympatico en topchef Seppe Nobels toonde tijdens een zalige lunch in zijn restaurant Graanmarkt 13 dat het ook anders kan. De bordjes die hij ons voorschotelde waren stuk voor stuk echte toppers! En bij elke gang gebruikte Seppe de heerlijke ham op een andere manier. Let’s have a look…

Recht van de ham

Het lijkt makkelijker dan het is, ham snijden. Maar ik kan je verzekeren… Het is een echte kunst. En de aanwezige  kunstenaar van dienst was vakman José Cristobal Álvarez Garcia van Olé Pata Negra. Elk stukje was perfect gesneden. Even dik, even groot en natuurlijk ook even lekker. Heerlijk voor bij het aperitief! En ook het aperitief was heel erg lekker. Een combinatie van thee, limoen en HAVN gin.

hapje

Olie van parmaham

Door parmaham zonder extra vet aan te bakken in de pan komt er vet vrij, een soort olie zeg maar. Deze olie werd gebruikt, in plaats van olijfolie, om deze heerlijke hummus van erwten af te werken. Deze techniek heb ik zelf nog nooit toegepast, maar ik ga het zeker en vast proberen. Leuke tip van de chef!

hummus

Crumble van Parmaham

De krokant gebakken Parmaham (waarvan de olie dus gebruikt werd bij de hummus!) werd samen met zuurdesembrood verwerkt tot een lekkere crumble. Van de gelakte little gem met deze crumble kon ik er gerust nog eentje extra op!

littlegem

Jasje van Parmaham

Een boeketje van verschillende soorten en structuren van courgettes werd vergezeld van een lekker stukje verse makreel. Voor de gelegenheid ingepakt in een jasje van parmaham. Subtiel maar heel erg lekker!

voorgerecht

Salade met Parmaham

Bij de heerlijke tarbot die geserveerd werd als hoofdgerecht kwamen verschillende bijgerechten: wortel/chermoula/parmaham, asperges/parmaham/pompelmoes en couscous/venkel/granaatappel/kruiden. Er eentje uitkiezen zou moeilijk zijn, ze waren immers allemaal lekker… Maar als ik dan toch moet kiezen vond ik de salade van asperges met pompelmoes en parma de lekkerste en meest verrassende van de drie.

salades

Samengevat: “Parma- tastisch” :-)

 

Bedankt team Parma en natuurlijk Seppe Nobels.

Ken je deze chef nog niet?  Dan breng ik daar met plezier verandering in! Enkele leuke weetjes over Seppe en zijn Graanmarkt 13:

  • test
  • Jong keukengeweld, 33 jaar
  • Verkozen tot beste groentenchef (2015)
  • Seppe werkt liefst met lokale producten. Een select aantal boeren, met elk zijn specialiteit, levert seizoensgroenten aan zijn restaurant
  • Op het dak van Graanmarkt 13 vind je een uitgebreide kruidentuin. Van het dak naar de keuken tot op je bord. Zalig toch?
  • Naast een kruidentuin heeft het restaurant zijn eigen bijen. Dankzij de imker is het restaurant voorzien van zijn eigen heerlijke stadshoning. Die wordt onder andere gebruik,voor de geweldige huisgemaakte madeleines.
  • Het restaurant heeft een loft voor 8 personen die je kan huren. Knap, echt knap! De meest gegeerde gasten werden er reeds ontvangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Madonna?

collageseppe

Het is de moeite, zeker de moeite om op ontdekkingsreis te gaan bij Graanmarkt 13!

Geniet van de heerlijke menu van Seppe en neem achteraf zeker ook een kijkje in de verschillende concept stores in het gebouw. (waar je ook het servies en glaswerk van Graanmarkt 13 kan kopen!) Ik ga zeker en vast terug!

x

Amylia

_____________________________________________________________________________

Info en reservaties Graanmarkt 13: www.graanmarkt13.be

Meer info over parmaham: www.prosciuttodiparma.com

parmalogo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>