Croque abrikoos – geitenkaas – ham

Croque abrikoos – geitenkaas – ham

#bonappetitbe

Voor de lancering van de wedstrijd “Win een culinair weekend naar Parijs” kreeg ik een mandje met streekproducten thuis geleverd. Het doel: met deze gerechten een simpel gerechtje klaarmaken om jullie alvast te inspireren. Mijn drie hoofdingrediënten, abrikoos, ham en geitenkaas zijn dan ook op en top Franse streekproducten.

  • test
  • Abricots Bergeron: Een laat rijpend ras abrikozen met grote ronde oranje vruchten.
  • Jambon de Bayonne : Een smaakvolle malse gedroogde ham.
  • Crottin de Chavignol: Een,zacht, fris geitenkaasje afkomstig uit de Loire streek.

 

Deze laatste twee dragen ook met trots het AOP-label op de verpakking.“AOP is een label dat staat voor ‘Appellation d’Origine Protégée’. Het label is vergelijkbaar met wat jullie een erkend streekproduct noemen en beschermt de authentieke streekproducten tegen namaak.

Croque abrikoos – geitenkaas – ham

Abrikoos is slechts een van de ingrediënten van deze lekkere croque en toch steelt dit seizoensproduct de show in dit recept. Ze zorgt voor de perfecte balans tussen ham en geitenkaas en geeft een bijzondere toets aan deze (enorm) simpele bereiding. Zomers, nazomers, kleurrijk en bovendien ook erg lekker.

Je kan deze croque serveren als lichte lunch, vergezeld van een lekkere salade bijvoorbeeld. Of als hapje bij de apero, iets waar Fransen trouwens ook helemaal gek op zijn!

Voor 2 croques:

50 gr zachte geitenkaas
2 plakjes gedroogde ham
2 abrikozen
8 sneden brood

  • test
  • Snij de abrikozen in plakjes
  • Leg 4 sneden brood op je werkblad
  • Besmeer ze met een laagje geitenkaas
  • Bedek de geitenkaas met de plakjes gedroogde ham en abrikoos
  • Leg de andere sneden brood erop
  • Grill de croques goudbruin (in het croque-monsieurapparaat of in een grillpan)

 

En nu is het aan jullie! Doe mee met de wedstrijd “Win een culinair weekend naar Parijs” en plaats een foto online met #bonappetitbe. Wie weet flaneer jij binnenkort door de straten van Parijs !

 

 

Alle details lees je hier.

Smakelijk!

 

11 Comments On This Topic

  1. […] Croque abrikoos – geitenkaas – ham […]

    Reply
  2. Carrieremamma
    on Sep 7th at 8:40 pm

    Wat heerlijk die streekproducten. En ook een goed recept. Zo’n mandje komt altijd van pas!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 7th at 8:42 pm

      Was inderdaad erg leuk om mee aan de slag te gaan! Bedankt voor je comment!

      Reply
  3. Sofie
    on Sep 7th at 9:08 pm

    Oh heerlijk! En wat een leuke wedstrijd zeg! Ik ben hier zelf niet zo goed in maar ik wens de anderen veel succes!

    Reply
  4. nicole orriens
    on Sep 8th at 7:12 am

    Wat een originele tosti zeg! Ik kom niet verder dan ham, kaas en ananas. Dit vind ik veel leuker.

    Reply
  5. Lotte
    on Sep 8th at 8:55 am

    Oew dit ziet er lekker uit! Ik kom vaak niet verder als kaas en gedroogde ham haha.

    Reply
  6. Fleur
    on Sep 8th at 9:05 am

    Wat een lekkere combinatie! Die had ik zelf nooit bedacht, maar ga ik zeker eens proberen

    Reply
  7. Bianca
    on Sep 8th at 10:39 am

    Het klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit! Heb gelijk trek gekregen :-)

    Reply
  8. priscilla
    on Sep 8th at 11:29 am

    Dit ziet er zò lekker uit! Al zal ik zelf de geitengaas vervangen voor normale kaas :)

    Reply
  9. Manon
    on Sep 8th at 1:05 pm

    Ik hou hier zo van he! Deze variant heb ik nog niet op dus dat ga ik dan keer proberen

    Reply
  10. Marieke
    on Sep 8th at 9:26 pm

    Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ook een hele leuke wedstrijd trouwens. Helaas ben ik zelf niet zo culinair, maar ik hoop dat jij wint :)

    Reply

Leave a Reply to Cook Amyl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>