Feta dip

Feta dip

Korte dagen, koude nachten, regen en wind, veel wind… Een ideaal moment om het Griekse zonnetje in huis te halen met deze frisse feta dip. Zo lijken zon, zee, strand toch weer net iets dichter bij.

Wat kan je in deze ‘feta dip’ dippen?
Rauwe groentjes zoals komkommer, wortel of paprika. (Turks) brood of taco chips.

Wat als je te veel hebt gemaakt?
Je kan de dip enkele dagen in de koelkast bewaren. Ook lekker: gebruik de overschot in een vegetarische pasta met kerstomaatjes en erwten.

200 g feta
75 ml olijfolie
sap en zeste van 1 citroen
Teentje look
Verse tijm

Mix de feta, olijfolie en look samen met het citroensap en de zeste goed door elkaar. Als de dip niet smeuiig genoeg is kan je een scheutje olijfolie toevoegen. Serveer de dip met verse tijm en zeste van citroen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>