Toen ik enkele weken geleden een mailtje kreeg van een persbureau met de vraag of ik de chips van Bosto eens wou uitproberen viel ik even uit de lucht. “Chips? Van Bosto? Bosto… dat is toch rijst?” Effectief, Bosto is heel erg gekend voor zijn rijst maar heeft dus een heel wat uitgebreider assortiment. Denk maar aan quinoa, couscous, bruine rijst, dessertrijst, toasts en sinds kort ook chips. Wisten jullie dat ook niet? Hah, weer iets bijgeleerd dus!
De Bosto chips bestaan in 4 smaken. Wat dacht je van paprika, cheese, barbecue of pizza! De chips zijn gemaakt van rijst en maïs en worden niet gefrituurd… maar gepoft. Dat kan maar één ding beteken: ze zijn gezonder dan gewonde chips! Bovendien zijn ze glutenvrij, iets wat de meeste chips niet zijn.
Niets dan goed nieuws dus… maar zijn ze ook echt lekker? Qua smaak zijn het een beetje mini-rijstwafels met hartige kruiden. Zoals te verwachten wanneer je kan kiezen uit verschillende smaken vond ik de ene smaak lekkerder dan de andere. Mijn favorieten zijn alvast paprika en pizza, met mediterraanse kruiden. Getest en goedgekeurd ‘gewoon’ uit het zakje maar ook met een lekkere topping of dip bij de apero!
Guacamole – scampi hapje
De lente (die al een tijdje officieel in het land is) komt er eindelijk aan en dan krijg ik steevast extra veel zin in salades, homemade ice tea, cocktails en hapjes. Want geef toe, wat is er zaliger dan genieten van lekkere drankjes en hapjes in het zonnetje? Dit simpele receptje is er alvast eentje om te testen. Ik voorzie net iets te veel guacamole maar geloof mij, die is snel binnengesmikkeld.
Hapje voor 4 personen
2 avocado’s
Sap van 1 limoen
Enkele takjes verse koriander, naar smaak
1/3 tl komijn
peper en zout
(Optioneel: chilipeper)
12 gepelde scampi*
½ tl paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor de liefhebbers)
½ tl komijn
snuifje zout
1 el olijfolie
Bosto pizza chips (minstens 12 stuks) of bijvoorbeeld tortillachips
*Tip: De scampi die ik gebruikte waren groot, dus ik halveerde ze in de lengte en maakte zo extra veel hapjes klaar.
- Snij de avocado’s overlangs doormidden
- Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil
- Prak met een vork tot een puree
- Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree
- Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper
- Meng de scampi met de kruiden en olijfolie
- Bak de scampi 1 à 2 minuten langs beide kanten krokant
- Beleg de Bosto pizza chips met een schepje avocado en een scampi
- Werk af met een snuifje chili en eventueel extra koriander
Tot apero?
😉
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
on Apr 5th at 6:48 pm
Yum-mie! En ik ben nu heel benieuwd naar die chips! Ik kan trouwens ook niet wachten tot ik weer met hapjes in het park kan gaan chillen.
on Apr 6th at 7:50 pm
#greatminds…
on Apr 5th at 7:32 pm
Oh dat ziet er wel lekker uit zeg! Deze sla ik zeker even op, dit lijkt me erg lekker en ik weet ook zeker dat m’n vriend het ook lekker vindt
En doordat ze gepoft zijn inderdaad extra gezond!
on Apr 6th at 7:50 pm
Joepieeee, doet me plezier!
on Apr 6th at 8:41 am
Klinkt goed! Zijn deze dan ook niet vet, zoals gewone chips?
on Apr 6th at 8:45 am
o wauw wat ziet dit er heerlijk uit en wat klinkt het goed. Ik ken deze chips niet maar barbecue klinkt heel goed!
on Apr 6th at 7:49 pm
Bedankt, zo fijn om te lezen!
on Apr 6th at 9:20 am
Wat een heerlijke hapjes, ik ben gek op scampi maar zou m wel zonder de guac maken daar niet zo van hou
on Apr 6th at 7:48 pm
Hoi tamara, misschien eens testen met hummus?
on Apr 6th at 11:20 am
Dat zier leuk uit! En ook nog eens mega gezond! lekker! En komt het even goed uit dat het weekend voor de deur ligt!
on Apr 6th at 7:48 pm
hah, en bovendien een zonnig weekend… ideaal om dit hapje te testen!
on Apr 7th at 12:24 pm
oh lekker zeg, water loopt me in de mond
on Apr 7th at 12:50 pm
Je bent niet de enige die dat niet wist van Bosto chips – en dat hapje ziet er echt super lekker uit
on Apr 7th at 2:12 pm
Oef! Maar kijk, zo heb jij ook weer wat bijgeleerd hé 😉
on Apr 7th at 1:23 pm
Oehh dit ziet er echt heel erg lekker uit, dit ga ik ook eens proberen te maken x
on Apr 7th at 2:12 pm
Benieuwd naar het resultaat!
on Apr 9th at 6:53 am
Ik houd zelf niet zo van scampi maar deze hapjes zien er wel heel appetijtelijk uit!
on Apr 9th at 1:15 pm
Ziet er echt super leuk uit, die opmaak zo. Ik ben helemaal dol op guacamole, maar houd niet zo van scampi’s!
on Apr 9th at 7:19 pm
Bedankt Laura, leuk om te lezen! -En euh, dan laat je die scampi toch gewoon lekker weg? 😉
on Apr 9th at 1:24 pm
Ik ben benieuwd hoe die chips smaakt! Ben zelf alleen niet zo’n avocado fan.
on Apr 9th at 2:41 pm
Guacamole doet me denken aan dat filmpje van die Engelse lerares. “Avocado, peel the avocado’ als je die eenmaal hebt gehoord… niet opzoeken!! Anyway, even on topic 😉 Ik vind het echt een heerlijke website! Lekkere hapjes en mooi tentoongesteld. Ik ga deze zeker een keer maken.
on Apr 10th at 7:57 am
lekker hoor deze tapas en ook gelukkig niet zo moeilijk om te maken. Wat ziet er lekker uit zeg! Ik krijg gewoon zin om ze te gaan maken vanavond als avond eten.
on Apr 10th at 8:21 am
Super leuk en lekker hapje!! Bedankt voor de inspiratie
on Apr 16th at 12:54 pm
Thanks, leuk om te lezen!
on Apr 12th at 5:16 pm
Oeh dit ziet er een partij lekker uit! Krijg meteen trek, ideaal om tussendoor te snacken. En wat goed dat die chips gezonder zijn dan normale, ga ik even in gedachten houden.
on Apr 14th at 11:23 am
Amai, dit ziet er echt wel héél goed uit! Ik kan nooit genoeg krijgen van alles wat met avocado te maken heeft!
on Apr 15th at 8:14 pm
Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit guacamole heb gegeten. Toch lijkt het mij wel een lekker gerechtje om eens te proberen.
on Apr 19th at 9:41 pm
Wat een lekker combinatie. Ik was daar zelf nooit opgekomen, maar ga hem zeker onthouden