Guacamole – scampi hapje

Guacamole – scampi hapje

Toen ik enkele weken geleden een mailtje kreeg van een persbureau met de vraag of ik de chips van Bosto eens wou uitproberen viel ik even uit de lucht. “Chips? Van Bosto? Bosto… dat is toch rijst?” Effectief, Bosto is heel erg gekend voor zijn rijst maar heeft dus een heel wat uitgebreider assortiment. Denk maar aan quinoa, couscous, bruine rijst, dessertrijst, toasts en sinds kort ook chips. Wisten jullie dat ook niet? Hah, weer iets bijgeleerd dus!

De Bosto chips bestaan in 4 smaken. Wat dacht je van paprika, cheese, barbecue of pizza! De chips zijn gemaakt van rijst en maïs en worden niet gefrituurd… maar gepoft. Dat kan maar één ding beteken: ze zijn gezonder dan gewonde chips! Bovendien zijn ze glutenvrij, iets wat de meeste chips niet zijn.

Niets dan goed nieuws dus… maar zijn ze ook echt lekker? Qua smaak zijn het een beetje mini-rijstwafels met hartige kruiden. Zoals te verwachten wanneer je kan kiezen uit verschillende smaken vond ik de ene smaak lekkerder dan de andere. Mijn favorieten zijn alvast paprika en pizza, met mediterraanse kruiden. Getest en goedgekeurd ‘gewoon’ uit het zakje maar ook met een lekkere topping of dip bij de apero!

Guacamole – scampi hapje

De lente (die al een tijdje officieel in het land is) komt er eindelijk aan en dan krijg ik steevast extra veel zin in salades, homemade ice tea, cocktails en hapjes. Want geef toe, wat is er zaliger dan genieten van lekkere drankjes en hapjes in het zonnetje? Dit simpele receptje is er alvast eentje om te testen. Ik voorzie net iets te veel guacamole maar geloof mij, die is snel binnengesmikkeld.

Hapje voor 4 personen

2 avocado’s
Sap van 1 limoen
Enkele takjes verse koriander, naar smaak
1/3 tl komijn
peper en zout
(Optioneel: chilipeper)

12 gepelde scampi*
½ tl paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor de liefhebbers)
½ tl komijn
snuifje zout
1 el olijfolie

Bosto pizza chips (minstens 12 stuks) of bijvoorbeeld tortillachips

*Tip: De scampi die ik gebruikte waren groot, dus ik halveerde ze in de lengte en maakte zo extra veel hapjes klaar.

  • test
  • Snij de avocado’s overlangs doormidden
  • Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil
  • Prak met een vork tot een puree
  • Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree
  • Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper
  • Meng de scampi met de kruiden en olijfolie
  • Bak de scampi 1 à 2 minuten langs beide kanten krokant
  • Beleg de Bosto pizza chips met een schepje avocado en een scampi
  • Werk af met een snuifje chili en eventueel extra koriander

 

bosto2

Tot apero?
😉

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

28 Comments On This Topic
  1. Sandra
    on Apr 5th at 6:48 pm

    Yum-mie! En ik ben nu heel benieuwd naar die chips! Ik kan trouwens ook niet wachten tot ik weer met hapjes in het park kan gaan chillen. :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:50 pm

      #greatminds…

      Reply
  2. Rachelle
    on Apr 5th at 7:32 pm

    Oh dat ziet er wel lekker uit zeg! Deze sla ik zeker even op, dit lijkt me erg lekker en ik weet ook zeker dat m’n vriend het ook lekker vindt :) En doordat ze gepoft zijn inderdaad extra gezond!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:50 pm

      Joepieeee, doet me plezier!

      Reply
  3. nicole orriens
    on Apr 6th at 8:41 am

    Klinkt goed! Zijn deze dan ook niet vet, zoals gewone chips?

    Reply
  4. Lodi
    on Apr 6th at 8:45 am

    o wauw wat ziet dit er heerlijk uit en wat klinkt het goed. Ik ken deze chips niet maar barbecue klinkt heel goed!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:49 pm

      Bedankt, zo fijn om te lezen!

      Reply
  5. tamara
    on Apr 6th at 9:20 am

    Wat een heerlijke hapjes, ik ben gek op scampi maar zou m wel zonder de guac maken daar niet zo van hou

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:48 pm

      Hoi tamara, misschien eens testen met hummus?

      Reply
  6. Marjolein Goedhardt
    on Apr 6th at 11:20 am

    Dat zier leuk uit! En ook nog eens mega gezond! lekker! En komt het even goed uit dat het weekend voor de deur ligt!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:48 pm

      hah, en bovendien een zonnig weekend… ideaal om dit hapje te testen!

      Reply
  7. Judith Jasper
    on Apr 7th at 12:24 pm

    oh lekker zeg, water loopt me in de mond

    Reply
  8. Renata
    on Apr 7th at 12:50 pm

    Je bent niet de enige die dat niet wist van Bosto chips – en dat hapje ziet er echt super lekker uit :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 7th at 2:12 pm

      Oef! Maar kijk, zo heb jij ook weer wat bijgeleerd hé 😉

      Reply
  9. Bianca
    on Apr 7th at 1:23 pm

    Oehh dit ziet er echt heel erg lekker uit, dit ga ik ook eens proberen te maken x

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 7th at 2:12 pm

      Benieuwd naar het resultaat!

      Reply
  10. nicole orriens
    on Apr 9th at 6:53 am

    Ik houd zelf niet zo van scampi maar deze hapjes zien er wel heel appetijtelijk uit!

    Reply
  11. Laura Martens
    on Apr 9th at 1:15 pm

    Ziet er echt super leuk uit, die opmaak zo. Ik ben helemaal dol op guacamole, maar houd niet zo van scampi’s!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 9th at 7:19 pm

      Bedankt Laura, leuk om te lezen! -En euh, dan laat je die scampi toch gewoon lekker weg? 😉

      Reply
  12. Joanne
    on Apr 9th at 1:24 pm

    Ik ben benieuwd hoe die chips smaakt! Ben zelf alleen niet zo’n avocado fan.

    Reply
  13. Kimberley
    on Apr 9th at 2:41 pm

    Guacamole doet me denken aan dat filmpje van die Engelse lerares. “Avocado, peel the avocado’ als je die eenmaal hebt gehoord… niet opzoeken!! Anyway, even on topic 😉 Ik vind het echt een heerlijke website! Lekkere hapjes en mooi tentoongesteld. Ik ga deze zeker een keer maken.

    Reply
  14. Mariëlle
    on Apr 10th at 7:57 am

    lekker hoor deze tapas en ook gelukkig niet zo moeilijk om te maken. Wat ziet er lekker uit zeg! Ik krijg gewoon zin om ze te gaan maken vanavond als avond eten.

    Reply
  15. The lemon kitchen
    on Apr 10th at 8:21 am

    Super leuk en lekker hapje!! Bedankt voor de inspiratie

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 16th at 12:54 pm

      Thanks, leuk om te lezen!

      Reply
  16. Merel
    on Apr 12th at 5:16 pm

    Oeh dit ziet er een partij lekker uit! Krijg meteen trek, ideaal om tussendoor te snacken. En wat goed dat die chips gezonder zijn dan normale, ga ik even in gedachten houden.

    Reply
  17. Silkeblogs
    on Apr 14th at 11:23 am

    Amai, dit ziet er echt wel héél goed uit! Ik kan nooit genoeg krijgen van alles wat met avocado te maken heeft!

    Reply
  18. MC Kleuver
    on Apr 15th at 8:14 pm

    Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit guacamole heb gegeten. Toch lijkt het mij wel een lekker gerechtje om eens te proberen.

    Reply
  19. Fleur
    on Apr 19th at 9:41 pm

    Wat een lekker combinatie. Ik was daar zelf nooit opgekomen, maar ga hem zeker onthouden

    Reply

Leave a Reply to Renata Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>