Pimientos de padron

Pimientos de padron

Deze “pimientos de padron” zijn een echte delicatesse is Spanje. Een heerlijke peper voor in de keuken, perfect om te serveren bij tapas of apero hapjes. Het zijn zachte pepers, hoewel er af en toe wel eentje kan tussen zitten die pikant afsmaakt. Je kan ze gewoon rauw eten, zoals een paprika, maar het lekkerst (en ook het populairst) zijn ze kort gegrild in olijfolie afgekruid met een beetje zeezout. Of extra feestelijk afgewerkt, zoals op de foto, met parmezaanse kaas. Heerlijk!

Deze foto maakte ik enkele weken geleden, op een (wederom) gezellige avond bij vrienden* in de tuin. Ik postte een foto op instagram waar onverwacht veel reacties op kwamen. Daarom post ik vandaag dit lekkere hapje, met liefde klaargemaakt door Inge!

Pimientos de Padron

 

Je kan deze lekkernij niet in elke supermarkt kopen. Het meeste kan om er te vinden heb je bij Delhaize. Maar je kan ze ook zelf kweken in de tuin, misschien een ideetje voor volgend moestuinseizoen? 

pimientos

Hapje voor 4 personen

200 g pimientos
4 el olijfolie
Grof zeetzout
Optioneel (en erg aan te raden) parmezaanschilfers

  • test
  • Was en droog de pimientos
  • Verhit de olijfolie in een pan
  • Voeg de pimientos toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten, de pimientos krijgen donkere ‘blaren’
  • Verdeel de pimientos in een kommetje
  • Bestrooi met vers zeezout
  • Werk af met parmezaanschilfers

 ¡buen provecho!

x

Amylia

 

———————————————————————————————————————

* Gek op reizen, lekker eten (en bijhorende dranken), muziek en elkaar. Het zou een omschrijving kunnen zijn van ons, van Dimitri en mezelf, maar het is zeker en vast ook 100% Yago en Inge. Bedankt topkoppel en *cheers* op alle leuke avonden die we al beleefden en op de avonden die nog mogen volgen. #thebestisyettocome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>