Rijstwafel deluxe

Rijstwafel deluxe

Enkele weken geleden mocht ik danzkij Albert Heijn op stap met Ellemieke Vermolen, mevrouw Sergio Herman, in het Zwin. Onze dag startte met een wandeling in stilte (hélemaal niets voor mij… haha) en ging verder met een lekkere lunch boordevol tips & trics. (Btw, ook HLN.be ging mee!) Mijn indruk van Ellemieke was alvast meer dan positief. Wat een ongelooflijk inspirerende, enthousiaste madam! Tijd om een van haar tips om gezonder te leven met jullie te delen.

zwin

No worries, het is iets heel simpel! Een van de tips was als volgt: vervang af en toe je boterhammen door rijstwafels. Rijstwafels kan je gewoon, net zoals boterhammen, lekker beleggen. 2 rijstwafels vervangen, aldus Ellemieke, één bruine boterham. Ik geef toe, ik zie mezelf niet élke dag rijstwafels eten… Maar het is een leuke afwisseling. Aan de slag dus!

Ik koos voor een deluxe rijstwafel met cottage cheese. Zelf vind ik dit een heerlijk product waar ik graag mee aan de slag ga. Denk maar aan deze banana split die je bij het ontbijt kan eten! Toch denk ik dat heel wat mensen niet goed zouden weten wat ze met cottage cheese moeten aanvangen. Nu, de mogelijkheden zijn eindeloos… Maar laten we beginnen met een cookamealtje dat je op een twee drie klaarmaakt.

Een top-snack, een lekker snel ontbijt of zelfs als lunch?
Probeer deze rijstwafel met cottage cheese, nootjes en agavesiroop!
De combinatie tussen zout, lichtjes zout, smeuïg en knapperig is echt heel lekker.

 

Voor 2 stuks

2 rijstwafels
1/2 zoete knapperige appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
100 g cottage cheese
2 el noten
Agavesiroop

 • test
 • Snij de appel in dunne schijfjes
 • Verdeel de cottage cheese over de rijstwafels
 • Schik de stukjes appel over de cottage cheese
 • Lepel de notel erbovenop
 • Werk af met een streepje agavesiroop

 

Wie weet ben jij na het eten van deze “Rijstwafel Deluxe” ook helemaal fan van cottage cheese!
Ik ben benieuwd!

x

Amylia


4 Comments On This Topic
 1. Heidi
  on Mar 5th at 12:24 pm

  Aha, moet ik ook eens proberen. Heb het brood hier vervangen door rijstwafels en altijd op zoek naar leuke vegetarische inspiratie om die rijstwafels te beleggen :-)

  Reply
  • Cook Amyl
   on Mar 7th at 8:52 pm

   oooh top! Laat me weten wat je er van vond hé ! 😉

   Reply
 2. Henkens Annita
  on Apr 4th at 1:36 pm

  Vandaag uitgeprobeerd en ik moet eerlijk toegeven dat dit superlekker is. Wordt een van mijn favorieten. Bedankt Cookameal.

  Reply
  • Cook Amyl
   on Apr 4th at 8:55 pm

   Hoi Annita, heel leuk om te lezen dat je een cookamealtje hebt uitgetest! En nog leuker dat het gesmaakt heeft natuurlijk!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>