Saykouk – couscous met karnemelk

Saykouk – couscous met karnemelk

Het is heerlijk om jullie wekelijks te inspireren met lekkers. Minstens even leuk is het dat jullie mij ook zo vaak inspireren om nieuwe dingen te proberen. Door de leuke reacties die binnenkomen via de blog. Dankzij alle heerlijke foto’s die ik zie passeren via social media. En door gewoon een praatje te slaan, op de trein bijvoorbeeld! Rarara waar ik inspiratie haalde voor dit recept, yes… Op de trein van Brussel naar Antwerpen.

Mijn collega Hannane is op vele vlakken een inspiratie. (zie: Een harde werker, knappe intelligente madam die weet wat ze wil, toegewijde mama en topcollega). Zelf beweert ze dat ze niet kan koken. Maar ze praat maar al te graag over lekker eten / uit eten gaan en over de heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten die haar mama klaarmaakt. Tijdens een warme treinrit vertelde ze over een verfrissend tussendoortje. Saykouk oftewel couscous met karnemelk.

Wat klonk als een vreemde combinatie bleek een heerlijk experiment. Ideaal om een overschotje couscous weg te werken of om speciaal couscous voor te koken, hehe. Lekker als tussendoortje (handig ook om mee te nemen!), maar zeker ook als ontbijt op een warme zomerdag.

Saykouk – couscous met karnemelk

 
75 g couscous per persoon
Karnemelk (100 – 200 ml, zie verder)

Toppings naar keuze:
5tal blaadjes munt
10tal (gele) rozijnen
Noten en zaden
Granaatappelpitten
Vers fruit

  • test
  • Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Voeg 100 ml karnemelk toe, schep om en voeg beetje bij beetje meer karnemelk toe tot je de gewenste structuur bekomt.  (Zelf heb ik de couscous liefst niet te lopend, maar smaken verschillen!)
  • Werk af met verse munt, rozijnen, noten en eventueel vers fruit

 
 

Ik kook voor de komende zonnige dagen alvast een extra portie couscous, nu jullie nog!

x

Amylia

———————————————————————

Mooi kommetje uit de Serax Collectie

———————————————————————

Ingrediënten uit de Arab Food Lovers Box. Een nieuwe, leuke en originele foodbox boordevol gekende en minder gekende Arabische producten om heerlijk mee te experimenteren!

foodlovers

Verkrijgbaar op de mooie webshop Arab Food Lovers. Zeker de moeite om eens een kijkje te nemen!
www.arabfoodlovers.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>