Tartaar van tomaat met aardbei

Tartaar van tomaat met aardbei

Gisteren was letterlijk en figuurlijk een zalig zonnige zondag. Niet alleen scheen de zon, ik had ook vijf zonneschijntjes op visite voor de allereerste #cookameallunch! Ik heb er zo van genoten om iedereen te verwennen en te zien genieten! Het was dan ook zéker voor herhaling vatbaar. Deze week volgt een uitgebreid verslag van deze topmiddag!

IMG_8930

Nu wil het lukken dat Lidl me vorige week uitdaagde om een origineel lente-recept uit te werken met producten uit hun gamma. En wie beter dan deze kritische blogsters om mijn gerechtje uit te testen? Zo gezegd, zo gedaan! Het zonnige glaasje gevuld met tomaat en aardbei werd uitgebreid getest en meer dan goedgekeurd! Dit originele hapje is een must-try!

Tartaar van tomaat met aardbei
4 personen

150 g aardbeien
300 g coeur de boeuf tomaten
20 g pijnboompitten
10-tal blaadjes basilicum
1 el olijfolie
1 tl balsamicoazijn
peper & zout

  • test
  • Laat de pijnboompitten kleuren in een waren pan, je hoeft geen vetstof te gebruiken
  • Zet de pijnboompitten opzij om af te koelen
  • Was de tomaten en verdeel ze in kwarten
  • Verwijder de pulp
  • Snij het vlees in kleine blokjes
  • Was de aardbeien en verwijder de steeltjes
  • Snij ook deze in kleine blokjes
  • Meng de tomaten met de aardbeien en de pijnboompitten
  • Voeg de olijfolie, de balsamicoazijn en de basilicum toe
  • Kruid met peper en zout
  • Serveer in kleine glaasjes

Ps: Niet alleen de ingrediënten maar ook de bloemetjes op tafel kwamen van Lidl!

closeuptomaattartaar

Mooie close up van een van de blogSTERs: Aurélie – www.lovelifelovefashion.be

6 Comments On This Topic
  1. Aurélie - lovelifelovefashion
    on May 12th at 8:03 am

    Yum yum, goedgekeurd was ie zeker!

    x Aurélie

    Reply
  2. Charlotte
    on May 13th at 4:41 pm

    Wat een speciale combinatie! Maar het ziet er wel heel lekker uit. Misschien binnenkort toch eens uitproberen..

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 14th at 4:38 pm

      Doen! Op een zomerse dag een perfect aperitiefhapje!

      Reply
  3. Leila
    on May 19th at 6:39 pm

    Kan eigenlijk nog altijd niet geloven dat ik daar bijzat! Het was gewoon té lekker, té gezellig, … en ik mis het al! x DANKU ZOTTE MUS

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 19th at 9:21 pm

      Gekkie!

      Reply
  4. Cookameal:#cookameallunch - Cookameal
    on May 21st at 8:07 pm

    […] Tartaar van tomaat met aardbei […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>