Tournée minérale mocktail en hapje

Tournée minérale mocktail en hapje

Tournée Minérale

Het is vandaag 1 februari en dus de eerste dag van Tournée Minérale, de veelbesproken maand zonder alcohol. Een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker dat vorig jaar gelanceerd mét mooie resultaten: meer dan 120.000 deelnemers én meer dan 171.000 euro ingezameld voor kankeronderzoek.

tournee_minerale_logo_rgb

Nu kan ik me voorstellen dat er bij die 120.000 moedige starters begin februari heel wat mensen wel een keer (of misschien zelfs meermaals) zondigden. Een van de moeilijkste momenten is een etentje met vrienden en dan nog specifieker: het apritief. Want als je niet mee klinkt met een glaasje champagne of een gin-tonic dan zijn de keuzes vaak beperkt tot frisdrank en water. En geef toe… daar sta je niet om te springen, wel?

Mocktail

Tijdens de campagne vorig jaar leerde ik Marie kennen. Marie is een knappe, ambitieuze madam van 24 jaar met een alcohol allergie. En na talloze fruitsapjes en colaatjes op recepties en feestjes besloot ze dat het tijd was voor actie. Ze richtte The Mocktailclub op, haar eigen bedrijfje mét mobiele bar en heerlijke alcoholvrije drankjes.

Schermafbeelding-2018-01-31-om-21.28.37

Net als vorig jaar ontwikkelde ze de ‘Tournée minérale mocktail” en vroeg ze mij om een bijpassend hapje klaar te maken. En net zoals vorig jaar hopen we zo samen jullie Tournée Minérale nog geslaagder te maken, ENJOY!

Ingrediënten voor 1 mocktail

5 frambozen
30 ml water
75 ml vers pompelmoes sap
3 rode basilicumblaadjes (Ik gebruikte gewoon groene, ook lekker!)
Snuifje zout
½ tl vanillesuiker
3 el crushed ice
Roze peperbessen

  • test
  • Doe de basilicum, frambozen, vanillesuiker en een snuifje zout in een shaker of confituurpot
  • Kneus de ingrediënten met een stamper zodat het sap van de basilicum en frambozen vrijkomt
  • Voeg het water en het pompelmoes sap toe
  • Sluit de shaker of confituurpot en schudt krachtig
  • Neem een leuk glas en voeg het ijs toe
  • Giet het geheel uit de shaker door een zeef in het glas
  • Garneer met een roosje (rode) basilicum en enkele rode peperbesjes

 

naamloos-2

 

Zoete aardappel – hapje

Een hapje waar je mee kan spelen! Alleen de hummus, enkel de pesto, zonder feta maar met geitenkaas of gewoon zonder,… Je kan de “zoete aardappel toastjes” alvast beleggen, of je serveert ze gewoon met de dips in leuke potjes. It’s all up to you!

Hapje voor 4 personen

2 zoete aardappels
hummus
Basilicumpesto*
100g fetakaas
olijfolie
Peper en zout
Roze peperbessen

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Was de zoete aardappels grondig en snij ze in dunne plakjes (2 mm à 4 mm)
  • Verdeel ze over een (of twee) met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Smeer de plakjes in met een dun laagje olijfolie en kruid met peper en zout
  • Zet 25 minuten in je voorverwarmde oven
  • Draai de zoete aardappelpartjes om en plaats nog 10 minuten terug in de oven
  • Garneer de zoete aardappel toastjes met hummus, basiclicumpesto en fetakaas
  • Werk af met een roos peperbesje

 

* Basicilumpesto: 120 g basilicum – 100 ml olijfolie – 30 g pijnboompitten – 1 teentje look – peper en zout. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine (of gebruik je staafmixer) en verwerk alles tot een egale pesto. Is de pesto te dik, voeg olijfolie toe.

Op zoek naar nog meer inpsiratie? Check dan zeker en vast…
de Tournée Minerale Mocktail 2017
inspiratie voor infused water
lekkere homemade juices
en de recepjes van The Mocktailclub!

 

Schol, op jouw gezondheid!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

14 Comments On This Topic
  1. Symone
    on Feb 2nd at 3:26 pm

    Ziet er lekker uit.! Zal het ook eens proberen ben dol op zoete aardappel

    Reply
  2. Fleur
    on Feb 3rd at 10:51 am

    Klinkt als een lekker recept voor een borrel. Ik ben binnenkort jarig, dus leuk om dan te serveren

    Reply
  3. nicole orriens
    on Feb 3rd at 1:33 pm

    Dat hapje ziet er lekker uit zeg. Bedankt voor het recept. Dat kan ik wel eens proberen.

    Reply
  4. Marieke
    on Feb 3rd at 3:35 pm

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik drink eigenlijk nooit (meer) alcohol en mis het ook niet :)

    Reply
  5. Kiki Hasselton
    on Feb 3rd at 4:51 pm

    dit vind ik een leuk hapje om te maken, misschien kan ik het zelfs ook nog wel?! :-)

    Reply
  6. Mariëlle
    on Feb 4th at 2:34 pm

    Die mocktailnar die spreekt me wel aan dat lijkt me wat die alcohol vrije cocktails

    Reply
  7. Lisanne
    on Feb 4th at 6:20 pm

    Dat ken ik helemaal niet joh. Wat een heerlijke cocktail en hapjes, mmm!

    Reply
  8. wendy
    on Feb 6th at 9:57 am

    Ahhh die mocktail ziet er heerlijk uit <3

    XxX

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 8th at 12:14 pm

      Eentje om te proeven, echt lekker!

      Reply
  9. Debbythechocoholic
    on Feb 6th at 6:13 pm

    Mmmm die mocktail ziet er heerlijk uit! Zoiets zou ik heel graag drinken, want ben niet zo een alcoholliefhebber.

    Reply
  10. Laura
    on Feb 7th at 12:11 pm

    Dit ziet er waanzinnig lekker uit!:)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 8th at 12:13 pm

      Eentje om te testen? 😉

      Reply
  11. Eva
    on Feb 8th at 11:11 am

    Superleuk initiatief: die Mocktailclub! En wat zien die mocktail en dat hapje er heerlijk uit 😀

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 8th at 12:13 pm

      Hoi Eva! Leuk om te lezen, het initiatief van Marie is inderdaad heel leuk! Neem zeker een kijkje op haar website voor meer info en inspiratie!

      Reply

Leave a Reply to Kiki Hasselton Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>