Home alone
Een paar dagen zonder mijn man… nee dat vind ik dus niet zo leuk. We zijn een hecht team en daardoor is alleen eten en alleen slapen best wel een opgave voor mij. Maar gelukkig was daar mijn schoonzus om allemaal leuke dingen mee te doen. En als er dan toch één voordeel is aan ‘de man van huis’ dan is het wel dat ik extra veel groentjes kan klaarmaken. Salades en veggie… daar kan ik mijn man niet echt blij mee maken. (Geen vis of vlees en pasta of rijst is toch geen eten?) Ik zocht dus al op voorhand wat vegetarische gerechten uit om uit te testen.
Het was de eerste keer dat ik deze auberginesteaks klaarmaakte dus het was voor mij ook nog wel een beetje gokken, proeven en bijkruiden. De lekkere geur zorgde alvast voor knorrende maagjes en we waren dus allebei blij als het eten op tafel kwam en ik een paar foto’s gemaakt had (haha, want dat hoort er ook steeds weer bij natuurlijk!). Tijd om te proeven..
Wij: *nemen een hapje*
Ik: “En… is het lekker?”
Schoonzus: “De liefde van de man gaat door de maag… Wel, moesten ze dat over vrouwen ook zeggen dan was ik nu verliefd op u!”
Auberginesteaks met pesto en tomatensalsa
Hoofdgerecht (2p) of voorgerecht (4 tot 6p)
2 aubergines
50 ml balsamicoazijn ***
peper van de molen
1 el zout
Pesto
75 g cashewnoten
¼ tl zout
Handvol verse spinazie
2 el melk
Tomatensalsa
2 tomaten
1 teentje look
½ kleine rode ui
peper en zout
verse bladpeterselie
- Snij de aubergine in dikke plakken en bestrooi ze met zout, laat dit 30 min staan
- Giet kokend water over de cashewnoten en laat ze weken, ongeveer 30 min
- Snij ondertussen de tomaten in fijne blokjes
- Snipper look en rode ui fijn en meng met de tomatenblokjes
- Dep de aubergines droog en overgiet ze vervolgens met de balsamicoazijn, laat een kwartiertje marineren
- Verwarm je oven op 200°C
- Maak de pesto: giet de cashewnoten af en doe ze in je blender samen met de spinazie, 2 el melk en zout
- Mix tot een gladde massa, proef en kruid eventueel bij
- Kruid de aubergines met peper en zet ze 20 minuten in de oven
Tip: Heb je gasten, dan kan je alles voorbereiden tot aan deze stap! - Smeer de auberginesteaks in met telkens 1 el pesto
- Plaats ze 10 minuten terug in de oven
- Haal de aubergines uit de oven en schik ze op een schotel of op de borden
- Verdeel de tomatensalsa over de aubergines
- Werk af met verse een scheutje olijfolie en verse peterselie
Getest en goedgekeurd
Het receptje verscheen die bewuste avond ook op instagram en er kwamen onmiddellijk heel veel leuke reacties! Onder andere van Annelien van de blog Blabberbuzz. Zij mocht het receptje in avant premiere uittesten voor haar vriendinnen! Haar reactie: “SUPER bedankt voor de lekkere receptjes, mede dankzij het lekkere eten was het een geweldige girlsnight!” JIPPIE! En daarom blog ik dus!
(foto’s van Annelien)
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Oplettende lezers merkten 2 (on)opvallende aanwezigen op mijn foto: een rood wijntje en een flesje balsamico azijn… Een beetje meer info over deze 2 topproducten:
Baume de Bouteville: Een waanzinnig lekkere handgemaakte balsamico afkomstig uit Boutenville, een klein dorps in Frankrijk. De balsamico is gemaakt van verse druiven uit de regio Charente (Frankrijk). Het rijpingsproces en de natuurlijke ingrediënten maken deze azijn uniek van smaak en kleur. Ik hoop ooit de regio te bezoeken en eens binnen te springen bij deze geweldige vakmensen!
Musso: Een rood wijntje met een hele donkere kleur. Omschrijving volgens de verdeler: “Krachtig, rokerig, donker fruit en super spannend!” Mijn mening? Ik heb een nieuwe favoriet! En ik heb goed nieuws, ook de prijs is (h)eerlijk: voor 13,50 euro kan je van dit wijntje thuis ook genieten!
Hmmm dit gerecht klinkt echt als muziek in de oren voor een vegetariër zoals mij.
x Karen
http://dressinginlabels.blogspot.com
Dat hoor ik graag sé 😉 Nu nog testen hé Karen!