Een heel geslaagd experiment was deze visburger. Geen gemalen vis bij elkaar geduwd in hamburgervorm maar gewoon een stukje verse vis gemarineerd met Aziatische specerijen. Gebakken en met lekkere toppings tussen een ciabatta broodje… maar het resultaat mag er zijn!
Aziatische visburgers (4 personen)
1 ciabatta (of 4 kleine)
4 witte visfilets*, 150 a 200 g per stuk
1 komkommer
2 wortels
handvol rucolasalade
4 el mayonaise
1 tl chilisaus of harissa
Olijfolie
*Voor de vis kan je variëren naar gelang het seizoen en het aanbod in je viswinkel. Zeebaars, kabeljauw, zeewolf,… het kan allemaal!
Marinade:
2 tenen look, fijngesnipperd
sap van 1/2 limoen
100 ml sojasaus
1 el sesamolie
1 tl mirin (zoete rijstwijn) – kan je eventueel weglaten
2 cm gember, fijngeraspt
1 tl honing
Peper van de molen
Extra: spirellisnijder
Tip: heb je dit niet? Gebruik dan een dunschiller en maak lange plakjes plaats van slierten.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade, proef en kruid eventueel bij met een draai peper van de molen
- Marineer de vis, een tiental minuutjes is al voldoende
- Maak ondertussen spirelli van de wortel en komkommer
- Voeg de mayonaise en chilisaus samen
- Bak de vis in een beetje olie, 2 a drie minuten aan elke zijde
- Stel de burgers samen: begin met een laagje chilimayonaise, vervolgens een laagje rucola, daarbovenop de vis en om af te werken een beetje groentenspirelli
Oh ja! Ik vind het nog lekkerder als je de ciabatta enkele minuten in een warme oven opwarmt. Extra yummie en zo blijft je vis ook langer warm.
———————————————————————–
Klaargemaakt met liefde en met de leuke producten van interieur – en kookwinkel Oosterlinck. Meer weten over deze leuke samenwerking? Klik hier.
De foto’s staan te pronken in hun eindejaarsfolder en je kan alle keukenaccessoires en keukentoestellen terugvinden in hun mooie winkel of online op www.oosterlinck.biz
2 Reacties