Een van de meest succesvolle BBQ-gerechten van de avond:Â Indische kipkebabs aka “kip tandoori op een stokje”. Het is een erg simpele bereiding van kip gemarineerd in yoghurt met kruiden. Marineren met yoghurt? Ja! Yoghurt maakt de vezels van de kip zacht. Zo zal de kip extra mals en sappig zijn na het bakken. Dat moet je toch gewoon eens uitproberen?
Indische kipkebabs
voor 4 personen
Tip: Voorzie je verschillende soorten vlees? Maak 8 of zelfs 12 kleine kebabs. Zo kan iedereen ook van alles proeven.
4 kipfilets
4 el tandoori kruiden
1/2 l volle yoghurt
Sap van 1 limoen
Scheutje olijfolie
4 grote vleesbrochettes
- Meng yoghurt, tandoori, limoensap goed door elkaar
- Voeg een scheutje olijfolie toe
- Snij de kip in lange repen
- Leg de kip in een schotel en bedek ze met de marinade. Dek de schotel af en laat minstens 2u marineren
- Steek de kiprepen acordeongewijs op de brochette
- Bak de kipkebabs op de BBQ
Benieuwd of deze kipkebabs jou ook zo zullen smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik heb onlangs de kipkebabs bereid en het was echt een topper!! Zeker proberen!
Bedankt Kenny!