Caesar dressing

Caesar dressing

Enkele maanden geleden verhuisde Peter Verhoeven naar LA. Hij is presentator bij Qmusic en zendt elke zaterdag- en zondagavond een show uit, live vanuit LA! Heel wat fans en vrienden zijn natuurlijk minder blij met deze grote verhuis. Daarom probeer ik ik Peter elke zondagavond te overtuigen om terug naar België te verhuizen. Hoe? Met lekker eten natuurlijk! En dat vanuit mijn bed! #metcookamealinbed

QSA

De voorbije weken probeerde ik hem al te verleiden met salad in a jar, zelfgemaakte chicken nuggets, een heerlijke smoothie en de verrukkelijke banoffee pie! Dit keer maakte ik zijn favoriete salade klaar: Caesar Salad. Benieuwd of hij toch niet liever terug naar België komt…

Wist je trouwens dat…

*  Deze lekkere salade zijn naam niet te danken heeft aan de Romeinse keizer, of het hotel in Las Vegas? Het is een recept van de Italiaanse chef Ceasar Cardini die de salade naar zichzelf vernoemde!

* De originele Caesar salad geen kip bevatte? Het is een goede gewoonte geworden van ze toe te voegen aan dit gerecht maar oorspronkelijk was het niet meer dan salade, parmezaanse kaas en de verrukkelijke caesar dressing

* De heerlijke dressing ook heel makkelijk zelf klaar te maken is? Nee? Lees dan zeker verder!

Caesar dressing, de gezonde versie (4p)

80g Griekse yoghurt
2 el olijfolie
2 tl worcestersaus
1l geraspte parmezaanse kaas
1 teentje look
Sap van ½ citroen
2 ansjovis in olijfolie
Zwarte peper
Zeezout

  • test
  • Pel de look
  • Voeg alle ingrediënten samen in je blender
  • Blend alles tot een egale dressing
  • Kruid met peper en eventueel een klein beetje zeezout (goed proeven, de ansjovis zorgt al voor een zoute smaak)

Heb je liever een meer lopende dressing? Voeg dan 1 el water toe

En de salade, die is dan heel snel klaar! Kies voor een krokante salade (vul aan met groentjes naar keuze), schik een stukje gegrilde kip op de salade, overgiet met de zelfgemaakte  caesar dressing, voeg eventueel broodcroutons toe en werk af met schilfers parmezaanse kaas.

 

——-

Het mooie bord is van de collectie Dusk (Serax)
Bron: Naar een recept van Jamie Oliver

2 Comments On This Topic
  1. Heleen
    on Dec 9th at 2:07 pm

    Deze caesardressing ga ik zeker uitproberen! Is de worcestersaus een must? Weet je ook hoe lang je de dressing eventueel kunt bewaren in de koelkast?
    Superleuke website trouwens! xxx

    Reply
    • Cook Amyl
      on Dec 9th at 3:49 pm

      Oh leuk compliment, bedankt Heleen! Goh, ik bewaarde de dressing 3 dagen en hij was nog steeds even lekker 😉 De worcestersaus is geen must… maar geeft wel een extra lekker smaakje. Als je ze niet toevoegt moet je best wel wat extra bijkruiden!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>