Cannelloni bolognaise

Cannelloni bolognaise

Wanneer mijn schoonbroers komen logeren is het altijd een beetje feest. Naar goede gewoonte van toen ze nog klein waren mogen ze dan altijd kiezen wat we eten. Steevast twijfelen ze tussen twee gerechten: pizza kip enchilada of spaghetti bolognaise. (Hoewel ik telkens benadruk dat ik echt alles kan maken wat ze maar willen hé!) En ‘de mannen’ zijn niet de enigen die gek zijn op spaghetti….

Bij heel wat gezinnen staat er wekelijks, vaak zelfs op een vaste dag, spaghetti bolognaise op het menu. Deze cannelloni is ideaal om daar eens af en toe variatie in te brengen! Wedden dat iedereen er gek op zal zijn?

Portie voor 4 personen, ongeveer 16 cannelloni

16 cannelloni
Let op! Je hebt cannelloni die je moet voorkoken en cannelloni die je gewoon kan vullen zonder voorkoken. Ga voor de tweede soort, lekker handig om te vullen en ze kunnen bovendien zo mee de oven in!

Vulling
olijfolie
1 ui
2 teentjes look
400 g gehakt
3 el tomatenpuree
100 ml water
½ blokje rundsbouillon
3 paneermeel
1 ei
Parmezaanse kaas (naar smaak, start met 1 el geraspte kaas)
peper en zout

Bechamelsaus
Klik hier voor het recept

Tomatensaus
400 g gepelde tomaten (mag ook een blik zijn)
1 teentje look
1 ui
Kruiden naar smaak: basilicum, oregano,peper, zout en paprikakruiden

Last but not least: +- 100 g gruyère om te gratineren

Aan het werk!

pic

  • test
  • Snipper de ui, snij het teentje look fijn
  • Stoof ui, look (+ chilipeper) aan in een beetje olijfolie
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul
  • Giet het water bij het gehakt en voeg de tomatenpuree en bouillon toe
  • Laat de gehaktmengeling een tiental minuutjes zachtjes inkoken
  • Proef en kruid met peper en zout
  • Haal van het vuur en laat afkoelen
  • Maak ondertussen met de tomatensaus: nipper look en ui en stoof aan in een beetje olijfolie
  • Voeg de tomaten en kruiden toe en laat enkele minuten sudderen
  • Pureer tot een gladde saus
  • Maak nu ook de bechamelsaus: klik hier voor het recept
  • Werk de vulling af: Meng een losgeklopt eitje, het paneermeel en de parmezaanse kaas (naar smaak) onder de gehaktmengeling
  • Verwarm de oven op 180°C
  • Giet een laagje tomatensaus in een ovenschotel (zo plakken de cannelloni niet aan de bodem!)
  • Vul de cannelloni met het gehaktmengsel en schik ze in de schotel
    Tip:Schep het gehakt in een spuitzak en vul zo zonder morsen de cannelloni buisjes
  • Giet de rest van de tomatensaus over de cannelloni
  • Bedek met een laagje bechamelsaus
  • Stooi een laagje gruyère over de schotel voor een heerlijk korstje
  • Zet 20 à 30 min in de oven (check hiervoor de verpakking van de cannelloni)
  • Geniet!

 

Smakelijk!

x

Amylia

 

ps: Maak je dit gerechtje thuis klaar? Aarzel dan niet om mij te laten weten hoe het gesmaakt heeft of ook leuk, post een foto van je homemade cookamealtje met #cookameal! Ik kijk er al naar uit!

 

1 Comment On This Topic
  1. Anne
    on Oct 19th at 9:53 am

    Oh yum, dit ziet er zoo lekker uit!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>