Cappellini scampi met fijne groentjes

Cappellini scampi met fijne groentjes

Oh wat was ik vandaag weer blij als ik na het werk m’n fiets kon opspringen richting huis. Thuisgekomen en recht de keuken in. En na het kleine afwasje, dat ik gisteren even ‘vergeten’ was, kon ik er eindelijk aan beginnen. Dit lekkere gerecht tover je in een half uurtje op tafel en smaakt echt heerlijk. De verse knapperige groentjes zijn een perfecte combinatie met de romige saus en de gemarineerde scampi.

Scampi-weetje: Scampi koop je meestal diepgevroren. Laat ze vooraf ontdooien. Als je ze op voorhand wilt pellen (zoals voor deze bereiding) zorg dan dat ze niet helemaal ontdooid zijn. Dan gaat dat eens zo makkelijk. Gooi de schalen niet zomaar weg, ze bevatten heel veel smaak.

cappelliniscampi

Voor 4 personen

500 g cappellini
24 scampi (kan je zelf een beetje kiezen, ik heb graag veel scampi)
1 sjalot
2 teentjes look
1 wortel
2 (kleine) tomaten
1 groene paprika
150 g champignons
scheutje cognac
200 ml room
Peper&zout
mespunt Curry
2 à 3 tl Tandoorikruiden (eventueel te vervangen door curry)
Olijfolie

  • test
  • Pel de scampi en bewaar de schalen
  • Haal het darmkanaal uit de scampi, snij de rug overlangs open en haal het zwarte kanaaltje eruit
  • Neem een kommetje en doe daarin een flinke scheut olijfolie
  • Meng de tandoorikruiden door de olie
  • Laat in dit mengsel de scampi marineren tot net voor het bakken
  • Snij de groenten in brunoise – snij de groenten in heel fijne blokjes*
  • Neem een grote pan of stoofpot en bak hierin ongeveer 2 minuten de schalen van de scampi aan in olijfolie
  • Verwijder de schalen
  • Sauteer nu de groenten in dezelfde pan, voeg indien nodig wat extra olijfolie toe
  • Voeg een scheutje cognac toe en laat even inkoken zodat de alcohol kan verdampen
  • Giet nu de room bij de groentenmengeling
  • Kruid de saus met peper, zout en curry
  • Laat even inkoken
  • Maak ondertussen de cappelini klaar volgens de verpakking
  • Bak net voor het serveren de gemarineerde scampi
  • Serveer de pasta met de scampi en de groentensaus

 

* Tip: Geen held in het fijnsnijden van je groenten? Gebruik de ‘hakker’ van je mixer!

kenwoodtriblade

2 Comments On This Topic
  1. Hannane
    on Apr 13th at 8:31 pm

    Je mag eens raden wiens menu ik net heb gevolgd om mijn scampi’s klaar te maken. Groetjes. Hannane

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 13th at 10:04 pm

      Olalalalalaaaa dan hoop ik dat het gesmaakt heeft.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>