Courgettenoodles met pistachepesto

Courgettenoodles met pistachepesto

Een #boostyourpositivity challenge, waar iedereen (en liefst zo veel mogelijk mensen) aan kan deelnemen. Je positieve kijk op het leven delen, anderen aansteken met je tips, tricks en klein dagelijks geluk. Ontdekken hoe anderen hun gezinsleven managen, hoe ze naar het leven kijken en hoe ze in drukke dagen toch wat ‘me-time’ plannen. Ik ben helemaal fan van deze februari-challenge die #activia op poten zette!

Schermafbeelding 2015-02-15 om 17.25.36

 

Het thema van deze week was ‘energy & positivity” met gezond eten/koken in de kijker. Is gezond eten moeilijk? Neemt gezond koken veel tijd is beslag? Wat als je een moeilijke eter in huis hebt, of een tafelgenoot met een allergie? Een ideaal thema voor mij, let’s cook a healthy meal!

Courgettenoodles met pistachepesto

Zelf heb ik het geluk dat ik alles mag eten. Ik heb geen allergieën en lust zo goed als alles. Maar jammer genoeg zijn er heel wat mensen die wel erg moeten opletten bij het samenstellen van hun maaltijd. Ik krijg dan ook erg vaak mailtjes van lezers en lezeressen met de vraag naar aangepaste recepten. Dit recept is glutenvrij en kan je ook eten als je een koolhydraatarm dieet* volgt. De pasta is ook lactosevrij en ook zalig met een simpele tomatensaus! (Evy, this one is for you!) Ik vond het zelf heerlijk en ga dit jaar zeker en vast op zoek naar soortgelijke recepten!

Voor 4 personen

900 g a 1 kg courgette (ongeveer 4 stuks)
Zeezout
1 tl extra vierge olijfolie
4 el pistachepesto (klik hier voor het recept)
250 g kerstomaten

Optioneel: 20 scampi (5 pp)

 • test
 • Was de courgettes
 • Maak noodles van de courgette. Ik doe het met mijn mandoline maar je kan ze ook gewoon in lange repen snijden
 • Bestrooi de courgettenoodles met een snuifje zeetzout
 • Laat een tiental minuten uitlekken in een zeef
 • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan
 • Doe de courgettenoodles in de pan en roerbak 2 minuten
 • Voeg de pesto en de kerstomaatjes toe
 • Roer om en serveer

Optioneel: serveer met de krokant gebakken scampi

* koolhydraatarm dieet/low carb:  Koolhydraten worden door de jaren heen structureel gezien als dikmaker. Niet verwonderlijk dus dat de koolhydraatarme diëten tot de meest populaire diëten behoren. Pas toch goed op bij het volgen van een dergelijk dieet, koolhydraten zijn immers de belangrijkste energiebron van je lichaam! Besluit: koolhydraten verminderen: goed idee, koolhydraten vermijden: wees voorzichtig en vraag advies.

 

 

Het mooie servies op de foto komt uit de collectie Dusk van Serax. Voor meer info en verkoopadressen, klik hier.

2 Comments On This Topic
 1. Aurélie - lovelifelovefashion
  on Mar 7th at 3:14 pm

  Deze is voor vanavond! xD

  Reply

 2. […] Verras dan met een vegetarisch hoofdgerecht. Wat denk je van gevulde butternut, auberginesteaks of courgettenoodles met pistachepesto ? Stuk voor stuk heerlijke gerechten die je zelfs voor 1 persoon kan […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>