Courgetti met kip en pesto van spinazie

Courgetti met kip en pesto van spinazie

’s Avonds een gezonde verse maaltijd op tafel toveren zonder uren in de keuken te staan… het klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren! Met dit cookamealtje is het perfect mogelijk. Klaar in zo’n 20 minuten!

Eerst en vooral… courgetti? Courgetti is niet meer dan spaghetti van courgette. Dé ideale pastavervanger: minstens even lekker, gezond en goed voor de lijn! Hoe maak je ze? Je kan een courgette handmatig in fijne repen snijden, maar dan zal de bereiding iets meer tijd in beslag nemen. Erg handig en ongelooflijk snel is een spiraalsnijder. In een handomdraai maak je pasta van courgette, maar ook van heel wat andere groenten!

Courgetti met kip en pesto van spinazie (4p)

3 kipfilets
3 courgettes
15g basilicum
100g spinazie
2 el citroensap
50 ml olijfolie
2 teentjes look
40g amandelen
Peper
Zout
1 tl paprikapoeder 

  • test
  • Maak courgetti van de courgettes, zet even opzij
  • Neem je blender erbij en voeg de ingrediënten voor de spinaziepesto samen: de amandelen, de gepelde look basilicum en de spinazie
  • Schenk er ten slotte de olijfolie en het citroensap bij
  • Blend tot een gladde pesto
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Snij de kipfilets in blokjes
  • Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder
  • Bak ze aan in een beetje olijfolie
  • Voeg wanneer de kip klaar is de courgetti en 3 à 4 el pesto toe
  • Laat een minuutje garen
  • Verdeel de courgetti met de kip over de borden
  • Werk af met wat extra basilicum en een paar druppels olijfolie

 
 
courgettipestokip2

——————————————————————

Prachtig bord en glazenset uit de collectie van Serax.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>