Terwijl ik deze blogpost typ regent het, is het maar donker en frisjes buiten (maar het vriest toch al niet meer) en heb ik zin in deze super lekkere curry met kip, zoete aardappel en linzen… jij ook?
Curry met kip, zoete aardappel en linzen
Ingrediënten voor 4 personen:
2 grote kipfilets
3 zoete aardappelen
1 el zonnebloemolie
2 el rode currypasta
100 g rode linzen
300 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
175 g erwtjes (diepvries)
peper en zout
- Snij de kip en de zoete aardappels in blokjes
- Neem een wokpan en verhit hier de olie in
- Voeg de currypasta toe
- Voeg nu de kippenblokjes, zoete aardappel en linzen toe
- Giet de kippenbouillon en de kokosmelk in de wokpan en roer alles om
- Breng aan de kook
- Zet het vuur op een lage stand en laat de curry ongeveer 20 minuten sudderen, tot de aardappelblokjes gaar zijn
- Voeg de doperwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch?
Dit was de inzending van de superlieve Gerti. Een ambitieuze mama van een hele schattige tweeling die dus haar handen meer dan vol heeft. Deze curry met kip, zoete aardappel en linzen is haar absolute favoriet. Lekker en klaar op een half uurtje, ideaal!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
ik ben dol op curry’s maar werk zelden met die pasta’s, maar dit klinkt wel lekker
Oh ik heb altijd wel currypasta in huis, lekker en handig!
Welke rode linzen gebruik je: uit blik of gedroogd?
Hoi Sarah, ik gebruikte gedroogde linzen. Maar stel dat je dat niet in huis hebt dan kan je ook linzen uit blik gebruiken. Belangrijk: Deze moet je niet zo lang mee laten sudderen maar kan je 10 min voor het einde toevoegen. Je saus zal mogelijk ook iets dunner zijn, want de gedroogde linzen zorgen voor wat extra binding (ze slorpen wat vocht op van de saus). Laat het smaken!