Curry met kip, zoete aardappel en linzen

Curry met kip, zoete aardappel en linzen

Oh wat tel ik af naar de lente- en zomermaanden. Naar het zonnetje, mmmmm! En langer licht, en dus ook langer fotograferen voor de blog. (Nu doe ik tijdens de weekends kookmarathons, hehe) Maar ook zonder dikke jas, muts en handschoenen de fiets op ‘s ochtends. En buiten eten, zalig. Oh en ijsjes eten, al doe ik dat eigenlijk ook de rest van het jaar. Een beetje lezen in de tuin, of nog een beetje werken. Zo veel dingen om naar uit te kijken! Maar daar zijn we dus nog niet…

Terwijl ik deze blogpost typ regent het, is het maar donker en frisjes buiten (maar het vriest toch al niet meer) en heb ik zin in deze super lekkere curry met kip, zoete aardappel en linzen… jij ook?

Curry met kip, zoete aardappel en linzen

Ingrediënten voor 4 personen:

2 grote kipfilets
3 zoete aardappelen
1 el zonnebloemolie
2 el rode currypasta
100 g rode linzen
300 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
175 g erwtjes (diepvries)
peper en zout

  • test
  • Snij de kip en de zoete aardappels in blokjes
  • Neem een wokpan en verhit hier de olie in
  • Voeg de currypasta toe
  • Voeg nu de kippenblokjes, zoete aardappel en linzen toe
  • Giet de kippenbouillon en de kokosmelk in de wokpan en roer alles om
  • Breng aan de kook
  • Zet het vuur op een lage stand en laat de curry ongeveer 20 minuten sudderen, tot de aardappelblokjes gaar zijn
  • Voeg de doperwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout

 

#zondagsekost

Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch?

gerti

Dit was de inzending van de superlieve Gerti. Een ambitieuze mama van een hele schattige tweeling die dus haar handen meer dan vol heeft. Deze curry met kip, zoete aardappel en linzen is haar absolute favoriet. Lekker en klaar op een half uurtje, ideaal!

Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!

 

x

Amylia

2 Comments On This Topic
  1. Felice Veenman
    on Mar 13th at 6:03 pm

    ik ben dol op curry’s maar werk zelden met die pasta’s, maar dit klinkt wel lekker

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 14th at 9:50 am

      Oh ik heb altijd wel currypasta in huis, lekker en handig!

      Reply

Leave a Reply to Cook Amyl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>