Filet mignon van varken met paarse mosterdsaus

Filet mignon van varken met paarse mosterdsaus

Traditioneel met een twist. Een lekker recept voor de feestdagen met dank aan ISIO4 voor de inspiratie! Deze bereiding gaat trouwens heerlijk samen met een puree van knol- en wortelgroenten zoals knolselder, pastinaak en wortel.

Ingrediënten voor 4 personen :
4 stukken filet pur van varken
5 cl ISIO 4-olie
Komijnpoeder
peper en zout
40 cl kippenbouillon
2 koffielepels zoete paarse mosterd
Een nootje boter

Bereiding:

    • test
    • Meng in een kom de olie met een koffielepel komijn, peper en zout.
    • Marineer het varkensvlees ongeveer 30 minuten in de olie gedurende
    • Gril het vervolgens gedurende 4 à 5 minuten aan elke kant, op een matig vuur.
    • Haal van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
    • Breng in een steelpan de kippenbouillon aan de kook, draai het vuur lager tot net onder het kookpunt en voeg de mosterd toe.
    • Laat 3 à 4 minuten ruisen en kruid eventueel bij met peper en zout.
    • Haal van het vuur, voeg het nootje boter toe en meng voorzichtig
    • Snijd elke varkensfilet in 5 of 6 plakken en leg ze in een waaier op een warm bord.
    • Overgiet met de saus en serveer.

 

Paarse mosterd? Ja hoor! het minder bekende broertje van de traditionele mosterd. Deze mosterdsoort bestaat vooral uit druivenmost en zwarte mosterdzaadjes. Ook lekker bij bloedworst of in een vinaigrette!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>