Gehaktballetjes in tomatencurry

Gehaktballetjes in tomatencurry

Voor een leuke uitdaging ben ik steeds te vinden. Toen Elvea me vroeg om een klassieker een twist te geven, met een product uit hun gamma, zag ik dat helemaal zitten! Tomaten in blik, tomatenpuree,… iets wat vele mensen standaard in hun voorraadkast hebben staan. Een perfect ingrediënt dus om mee te experimenteren!

Na wat nadenken, proberen en proeven wist ik het. Laat je niet misleiden door de foto, het lijken klassieke balletjes in tomatensaus… Maar de smaak zal je verrassen!

Ingrediënten (4 personen)

450g gemengd gehakt (varken-rund)
1 ei
1 teentje look
1 grote ui
1 el fijngesneden verse gember
1 el tomatenpuree
400g tomatenblokjes (=1 blik)
Tip: gebruik Cubetti van ELVEA: tomatenblokjes met verse groenten
75 ml water
Zwarte peper
1 el garam masala
½ tl komijn
½ tl kurkuma
1 el olijfolie
Handvol verse bladpeterselie

Ok, let’s #dotheELVEAtwist:

  • test
  • Verwarm de grill van je oven op de hoogste stand
  • Snipper de ui
  • Snij de look fijn
  • Meng het vlees met de look, de helft van je fijngesneden ui en het eitje
  • Kruid met pepen en garam masala
  • Rol van dit mengsel 20 a 25 balletjes
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of zilverpapier, schik hierop de balletjes
  • Verlaag de temperatuur van je grill tot 180°C
  • Grill nu de gehakballetjes 10 a 15 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben, draai ze af en toe eens om
  • Verwarm de olie in een pan
  • Stoof hierin de rest van de ui, kruid met komijn
  • Wanneer de ui zacht is voeg je de fijngesneden gember toe
  • Voeg nu de tomatenpuree, de tomatenblokjes en het water toe
  • Kruid met kurkuma
  • Laat de saus een 10tal minuutjes sudderen
  • Voeg nu de gehaktballetjes toe aan je saus
  • Laat nog een kwartiertje zachtjes verder garen

 

Serveer deze “gehakballetjes in tomatensaus met een twist” met rijst.

 

gehaktballetjestomatencurry

 

Bedankt aan Elvea voor de leuke uitdaging! Ik heb jullie lekkere “blauwe tomaten” met plezier getest!

imgres

En natuurlijk ook een dikke merci aan Yapado om aan Cookameal te denken! 😉

9 Comments On This Topic
  1. Claudia
    on May 21st at 9:22 am

    Dit ga ik zeker eens uitproberen! Heel leuke lekkere variant op de klassieke balletjes in tomatensaus waar mijn kids verzot op zijn. Normaal maak ik gehaktballen altijd in met olijfolie bestreken overschaal op 180° hetelucht klaar, maar ga het zeker zoals jou eens proberen op grillplaat. Benieuwd naar het verschil! Merci.

    Reply
    • Cook Amyl
      on May 23rd at 10:53 pm

      Wat leuk om te lezen seg! Laat maar weten wat je er van vond! 😉

      Reply
  2. Dorien | Luxedy
    on Jun 4th at 4:18 pm

    Mmmmm.. dit ga ik zeker eens uittesten! Klinkt heerlijk! :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jun 4th at 7:08 pm

      Super! Laat maar weten hoe het smaakte! 😉

      Reply
      • Dorien | Luxedy
        on Jun 29th at 5:40 pm

        De balletjes waren heerlijk!! Ik kom nog eens een keertje kijken voor wat bijgerechtjes voor de BBQ die ik volgend weekend organiseer. Die courgette saté met prosciutto lijkt me wel wat! :-)

        Reply
        • Cook Amyl
          on Jul 2nd at 8:59 pm

          SUPERfijn om te lezen! Ik heb ook al vaak op Luxedy zitten rondneuzen… maar ik kan slecht kiezen 😉

          Reply
  3. Cook a meal: Bedankt #ELVEA
    on Jul 25th at 11:36 am

    […] Tomaat”. Ik won tot mijn grote verbazing hun #dotheELVEAtwist-challenge met mijn recept voor gehaktballetjes in tomatencurry.  De prijs die ik won was er eentje om u tegen te zeggen: een etentje voor 10 personen en in een […]

    Reply
  4. Debbythechocoholic
    on Jan 21st at 3:10 pm

    Damn dat ziet er zo lekker uit meid! Ik ben gek op gehaktballen.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jan 21st at 6:01 pm

      ohhhh dan moet je deze zeker eens testen! En ik post gauw nog een leuke variant!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>