Gevuld varkenshaasje met pompoencrème

Gevuld varkenshaasje met pompoencrème

Een tijdje geleden postte ik een recept voor gevuld varkenshaasje. Een recept waar ik al heel wat leuke reacties op kreeg en dat stiekem ook wel een van m’n favoriete cookamealtjes is. Vandaag een andere combinatie met dit heerlijke varkenshaasje.

Waarom is dit gerecht ideaal voor jou kerstmenu?
– Je hebt geen speciale, moeilijk te verkrijgen ingrediënten nodig
– Je kan heel wat werk vooraf doen en dus extra veel tijd met je gasten doorbrengen
– Het is, eerlijk waar, overheerlijk

Gevuld Varkenshaasje met pompoencrème en schatjes van patatjes
(4 personen)

Start met de pompoencrème
1 butternut pompoen
1 kleine ui
1 teentje look
1 dl melk
1 dl room
1 dl kippenbouillon
Klontje boter
Peper & zout

  • test
  • Schil de pompoen
  • Snij hem middendoor, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken
  • Snipper de ui
  • Stoof de ui met de pompoen zachtjes aan in boter
  • Kruid met peper & zout
  • Voeg nu de room, melk en kippenbouillon toe
  • Kook de pompoen gaar
  • Haal de pompoen uit het vocht en mix tot een gladde creme
  • Voeg indien nodig een klein beetje kookvocht toe

 
Bereid nu het varkenshaasje. Klik hier voor het recept.
Tip: Hou enkele champignons apart en bak deze aan net voor je het gerecht gaat serveren. Lekker extraatje en mooi op je bord.

Maak een sausje van het aanbaksel van je varkenshaasje.
Hoe doe je dat?

  • test
  • Doe een beetje water in de pan waarin je de varkenshaasjes hebt gebakken (= deglaceren)
  • Laat het aanbaksel oplossen in het water door voortdurend te roeren
  • Verrijk de saus met een scheutje room
  • Kruid met peper & zout
  • Laat de saus indikken door ze zachtjes te koken

 
De schatjes van patatjes bereid je het laatst. Vergeet ze niet tijdig in de oven te schuiven, ze moeten immers 40 minuten garen. Klik hier voor het recept.

Wanneer je alles samenvoegt ziet het er ongeveer zo uit:

varkenshaasje2

Of ik dit ook echt ga klaarmaken op kerstavond ga ik nog niet verklappen, mijn gasten lezen mee en ik wil ze nog een beeeeeeeeeetje in spanning houden. #hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>