Gevuld varkenshaasje

Gevuld varkenshaasje

Saskia probeerde al heel wat cookamealtjes, met succes. Bedankt!  Nu wil ze haar varkenshaasje graag eens anders serveren dan met jagerssaus. Dus speciaal voor haar, en natuurlijk voor alle andere lezers: gevuld varkenshaasje.

De vulling is een simpele duxelle van champignons. Om alles mooi bijeen te houden pakken we het varkenshaasje nadien nog even in met prosciutto. Je kan natuurlijk ook een andere soort rauwe ham gebruiken. Let wel dat de smaak van de ham het edelde varkenshaasje niet overheerst. Het resultaat is een heerlijk sappig varkenshaasje dat je eindeloos kan combineren. Ik serveerde dit varkenshaasje met verse pasta en een saus op basis van room, spinazie en torrito tomaatjes. Heerlijk!

Varkenshaasje (4 personen)

600 g varkenshaasje
300 g champignons
6tal schellen prosciutto of andere rauwe ham (om het vlees ‘in te pakken’)
1 grote sjalot
2 teentjes look
Boter
Peper & zout

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snij voor de duxelle de champignons, look en sjalot héél fijn. Ik gebruikte hiervoor de hakker van mijn mixer. Super resultaat!
  • Bak nu deze mengeling in een warme pan met een beetje boter tot de mengeling droog is
  • Snij nu het varkenshaasje overlangs in, net niet helemaal door
  • Leg het haasje open en bestrijk met de duxelle van champignons
  • Vouw het haasje dicht
  • Pak het haasje nu in met de ham
  • Nu kan je het geheel opbinden met keukentouw
  • Korst het vlees nu aan alle kanten bruin in een warme pan
  • Laat 20 minuten verder garen in de oven
  • Wikkel het haasje in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten
  • Verwijder het keukentouw (De overgeleven vleesjus kan je gebruiken voor je saus)
  • Verdeel in porties

duxellevarkenshaasje1 varkenshaasje2 varkenshaasje3 varkenshaasje4
Bij het gevulde varkesnhaasje serveerde ik verse pasta met spinazie en torrito tomaatjes:

Verse pasta
4 a 5 el pijnboompitten
300 g verse spinazie
1 teentje look
Trosje torrito tomaatjes
10 cl room

  • test
  • Rooster de pijnboompitten (aanbakken in de pan zonder boter)
  • Was en droog de spinazie
  • Stoof de spinazie samen met de look aan in een beetje boter
  • Voeg de room en eventueel de vleesjus toe aan de spinazie
  • Halveer de tomaatjes en voeg ze toe aan de saus. Let op je hoeft de tomaatjes niet te stoven, ze moeten gewoon een beetje opwarmen in de saus
  • Kook de verse pasta al dente
  • Meng nu de saus met de verse pasta

Alles op een bordje zwieren en genieten!

1 Comment On This Topic

  1. […] Bereid nu het varkenshaasje. Klik hier voor het recept. Tip: Hou enkele champignons apart en bak deze aan net voor je het gerecht gaat serveren. Lekker […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>