Gevuld varkenshaasje

Gevuld varkenshaasje

Saskia, een topmadam die ik ondertussen al heel wat jaartjes ken, probeerde al heel wat cookamealtjes uit. Nu wilde ze haar varkenshaasje graag eens anders serveren dan met jagerssaus. Dus speciaal voor haar (en natuuuuuuurlijk ook voor alle andere geweldige lezers zoals jijzelf) ging ik aan de slag. Het resultaat is dit gevulde varkenshaasje. Een feestelijk en verfijnd gerecht dat daarnaast ook indrukwekkend makkelijk te bereiden is.

De vulling is een simpele smaakvolle duxelle van champignons. Om alles mooi bij elkaar te houden pakken we het varkenshaasje nadien nog in met prosciutto. Je kan natuurlijk ook een andere soort rauwe ham gebruiken. Let wel dat de smaak van de ham het edelde varkenshaasje niet overheerst. Het resultaat is een heerlijk sappig varkenshaasje dat je eindeloos kan combineren. De combinatie met verse pasta, spinazie en kerstomaatjes is alvast een echte aanrader!

Een ideetje voor je eerstvolgende (feest)diner? 

 

Gevuld varkenshaasje (4 personen)

300 g champignons
2 teentjes look
1 sjalot
600 g varkenshaasje
6tal schellen prosciutto of andere rauwe ham
400 g tagliatelle
300 g verse spinazie
4 a 5 el pijnboompitten
100 ml room
20tal kerstomaatjes
Boter
Peper & zout

Extra: Keukentouw

  • test
  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Verwijder de steeltjes van de champignons
  • Snij de champignons, 1 teentje look en de sjalot vervolgens héél fijn Tip: Gebruik hiervoor eventueel een (elektrische) hakmolen
  • Bak deze mengeling in een warme pan met een beetje boter tot de mengeling droog is
  • Snij het varkenshaasje overlangs in, net niet helemaal door
  • Bestrijk de binnenkant van het vlees met de champignons
  • Vouw het varkenshaasje dicht
  • Wikkel het vlees stevig in met prosciutto
  • Bind het varkenshaasje dicht met keukentouw.
  • Verhit een beetje boter in een pan en korst daarin het vlees rondom bruin
  • Laat 20 minuten verder garen in de oven, bereid ondertussen de pasta
  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Bak de pijnboompitten aan in een droge pan tot ze goudbruin zijn
  • Stoof de spinazie samen met een gesnipperd teentje look aan in boter
  • Voeg de room toe aan de spinazie
  • Halveer de tomaatjes en voeg ze toe aan de saus.
  • Laat de saus enkele minuten sudderen en haal het vlees uit de oven
  • Verwijder het keukentouw
  • Voeg de eventuele vleesjus toe aan je saus
  • Snij het vlees in plakken
  • Meng de pasta door de saus
  • Serveer de pasta met daarbovenop het varkenshaasje

 

2

 

Smakelijk!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 ————————————————————————————–

Leuk om weten: Dit gerechtje maakte ik voor Saskia klaar in 2013. Het is dus een Cookamealtje ‘uit de oude doos’. Leuk voor mij, en dus misschien ook voor jullie, om te zien hoe ik ondertussen mijn foodfotografie beter onder de knie begin te krijgen. Dit was de originele foto…

gevuldvarkenshaasje

Zelf ben ik alvast heel blij met de (kleine) sprongetjes die ik maak. En jullie fijne feedback geeft me steeds weer energie om bij te leren, te experimenteren en nieuwe recepten te ontwikkelen. #letsdothis!

14 Comments On This Topic

  1. […] Bereid nu het varkenshaasje. Klik hier voor het recept. Tip: Hou enkele champignons apart en bak deze aan net voor je het gerecht gaat serveren. Lekker […]

    Reply
  2. Patricia
    on Nov 28th at 7:17 pm

    Dit gerecht klinkt echt heerlijk, maar ik eet zelf geen vlees meer, dus het is helaas niet aan mij besteed :)

    Reply
  3. Dyonne Bakker
    on Nov 28th at 7:48 pm

    Lekker hoor! Varkenshaas is altijd goed en ook een heerlijke kerstmaaltijd :)

    Reply
  4. querine
    on Nov 28th at 8:10 pm

    klinkt lekker zeg ik eet zelf geen varken maar ik denk dat je dit ook heerlijk kan maken met kip!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 30th at 4:02 pm

      Ben ik haast zeker van!

      Reply
  5. Sherry
    on Nov 28th at 8:45 pm

    Wat kun je heerlijk koken. Heerlijk recept. Ik ga het een keer proberen maar dan met kip!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 30th at 4:02 pm

      Kan zeker niet slecht zijn!

      Reply
  6. MamaPlaneet
    on Nov 28th at 9:02 pm

    Dat ziet er werkelijk verrukkelijk uit! Op zich lust ik alle ingrediënten op je lijst op deze na: schellen prosciutto of andere rauwe ham. Kun je dit ook vervangen voor iets anders?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 30th at 4:02 pm

      Hoi! Goh eventueel door een dun dun laagje spek?

      Reply
  7. Lien
    on Nov 28th at 10:25 pm

    Dat ziet er in ieder geval echt super lekker uit

    Reply
  8. Youandi van Riet
    on Nov 29th at 9:28 am

    Het recept ziet er goed uit maar ook vooral de food foto’s zijn heel goed gelukt :) krijg je meteen trek van

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 30th at 4:02 pm

      Leuk om te lezen, ik heb m’n best gedaan 😉

      Reply
  9. nicole orriens
    on Nov 29th at 10:14 am

    Het ziet er heel aantrekkelijk uit. Dit is ook leuk voor Kerstmis denk ik.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 30th at 4:01 pm

      Bedankt Nicole!

      Reply

Leave a Reply to MamaPlaneet Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>