Kip kip kip
Met kip tover je heel wat lekkere, gezonde en makkelijk te bereiden gerecht op tafel.Ā Enkele mogelijkheden die me spontaan te binnen schieten zijn kip in combinatie metĀ een pasta, kippenburgers, vol-au-vent, kip met courgetti, stukjes kip in een thais stoofpotje, pizza met kip (een favoriet hier in huis!),Ā een salade met kip,… De mogelijkheden zijn echt eindeloos!
Bovendien is kip mager vlees. Mager vlees en dussss weinig vet! En past zo past het dus ook in hetĀ rijtje van gezonde voeding… en dat is mooi meegenomen! Neem daar dan nog bij dat kip hĆ©Ć©l makkelijk te combineren is met zowat alle soorten groenten en je begrijpt waarom ik fan ben!
Zijn jullie ook zo’n kip-eters?
Wat is jullie favoriete kip gerechtje?
Laat het mij weten in de comments, ik ben benieuwd!Ā
Gevulde kipfilet
Ohhh met dit simpele en heerlijke gerechtje kan je echt alle kanten uit! Waarom eens niet experimenteren met rode pesto? Of plakjes courgette toevoegen? Mmmm of spinazie? Misschien wikkel je de kipfilet eerst graag inĀ een schelletjeĀ pancetta voor je ze in de ovenschotel schikt. Yes yes yes, geef aan dit cookamealtje dus zonder twijfelen je eigen twist!
Voor 4 personen:
4 kipfilets
4 el groene pesto
2 el pijnboompitten
8 zongedroogde tomaten
125 g mozzarella
25 g geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
- Verwarm de oven op 180Ā°C
- Snij de mozzarella in fijne plakjes
- Snij de kipfilets horizontaal in, maar niet helemaal door
- Vouw de kipfilets open
- Verdeel de plakjes mozzarella en de zongedroogde tomaten over de filets
- Vouw de kipfilets toe
- Smeer de bovenkant van de kipfilets in met pesto
- Schik de gevulde kipfilets in een ovenschotel
- Werk af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
- Bak 30 Ć 35 minuten in een voorverwarmde oven
Lekker met pasta en rucolasalade!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje is er eentje vanĀ Giovanna uitĀ Deurne. Ik maakte het klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor āDe Zondagā maak ikĀ elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht Ć©n de lezer) in de krant. Leuk toch?
Inzendingen voor āZondagse kostā zijn nog steeds hĆ©Ć©l welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel.
Stuur je recept, een foto van jezelf Ć©n je adres door naarĀ zondagsekost@roularta.be
en wie weet schitter jij binnenkort in āDe Zondagā!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je ditĀ lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal Ā of amylia@cookameal.be.Ā
Je doet mij er hƩƩl veel plezier mee!
Dit ziet er echt ONWIJS lekker uit!! Ik ga hem meteen even opslaan!!!
Oh bedankt, doet me plezier!
Heb je hierveen beetje saus voor bij de pasta? Anders lijkt me dit droog. Hoewel foto er heerlijk uitziet!
Hoi Vera! Voor mij was het gerechtje niet te droog. wat je zeker kan doen is wat pesto toevoegen aan de pasta. Of zelf een licht sausje maken met een beetje room en pesto. Maar het hoeft dus niet persƩ! Laat het smaken en tot snel. x Amylia
Graag schrijf ik me in voor de nieuwsbrief.