Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

In dit gerecht gebruik ik Griekse yoghurt. Wat is er zo anders aan deze yoghurt-variant? Griekse yoghurt heeft een dikkere, romige structuur. Dat komt omdat tijdens het productieproces het vocht weggezeefd wordt. Griekse yoghurt past in heel veel gerechten en in zo wat alle maaltijden van de dag! Lekker bij het ontbijt, als tussendoortje, bij de lunch en ja hoor ook bij het diner! De yoghurt kan opgewarmd worden zonder te schiften! Een perfecte vervanger voor bijvoorbeeld zure room. Om je te inspireren maakte ik voor Danone deze heerlijke gevulde butternut klaar. Af en toe een dagje veggie wordt zo wel heel makkelijk, zelfs voor een echte vleeseter als ik!

Butternut2klein

 

Voor 2 personen

1 butternut pompoen van ongeveer 1,2 kg
200g kikkererwten (1blik)
100 g fetakaas
75g Griekse yoghurt
Handvol verse spinazie
Handvol  verse bladpeterselie
1 rode peper
Olijfolie
Peper
Zout

  • test
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Halveer de butternut in de lengte, schep de pitten er uit
  • Leg de helften in een ovenschaal
  • Bestrijk het vruchtvlees rijkelijk met olijfolie
  • Rooster de pompoen nu ongeveer 40 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is
  • Maak ondertussen de vulling
  • Snij de spinazie in groffe repen en hak de peterselie fijn
  • Verdeel de fetakaas in blokjes
  • Meng nu alle ingrediënten voor de vulling: griekse yoghurt, kikkererwten, fetakaas, spinazie, peterselie en rode peper
    (Hou een beetje peterselie apart om nadien te garneren)
  • Kruid de vulling naar smaak met peper en zout
  • Haal de pompoenhelften uit de oven en laat enkele minuten afkoelen
  • Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de pompoen, je maakt zo een ‘kuiltje’. Hier komt de vulling.
  • Snij het vruchtvlees van de butternut fijn en meng het onder het yoghurtmengsel
  • Vul nu de pompoenhelften met dit mengsel
  • Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Verdeel een beetje peterselie over de gevulde butternut en serveer onmiddelijk

Lekker met een salade en eventueel een stukje krokant brood!

Tip: Vervang de kikkererwten door linzen

8 Comments On This Topic
  1. Rebecca
    on Feb 18th at 1:11 am

    How can I get this in English !

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 18th at 8:24 pm

      You want me to email it to you? x

      Reply

  2. […] 1. De gevulde pompoen van Cookameal! Gevuld met feta, spinazie en kikkererwten. Een makkie om klaar te maken en ongetwijfeld zeer lekker. (Al wacht ik nog altijd wel op een uitnodiging om eens te komen proeven :-)) […]

    Reply

  3. […] aan je feesttafel zitten? Geen nood! Verras dan met een vegetarisch hoofdgerecht. Wat denk je van gevulde butternut, auberginesteaks of courgettenoodles met pistachepesto ? Stuk voor stuk heerlijke gerechten die je […]

    Reply
  4. Katrien Van Melckebeke
    on Feb 22nd at 11:08 am

    Hoi Amylia,

    kan ik de pompoen bijvoorbeeld vervangen door paprika, courgette, aubergine, …?

    Thx!!

    Katrien

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 22nd at 9:02 pm

      Hey Katrien! Geen pompoenfan? 😉 Goh nog niet getest….Maar met aubergine en courgette zou het wel moeten gaan denk ik. Liefs

      Reply
  5. valerie
    on Feb 29th at 9:09 pm

    fetta is m’n ding niet , idee waardoor ik het zou kunnen vervangen ?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 29th at 9:10 pm

      Hey Valerie! Lust je Halloumi? (een marrokaanse stevige witte kaas)

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>