Gewokte biefstuk met oestersaus

Gewokte biefstuk met oestersaus

Neua pat nahm man hoi is de officiële benaming, maar laten we het gewoon houden op gewokte biefstuk met oestersaus. Het is een van mn favoriete recepten uit het kookmagazine Delicious. Waarom? Het is een simpel gerecht, de bereiding vraagt niet al te veel werk, heeft geen ellenlange lijst moeilijke ingrediënten én is zoooooo heerlijk!

In Delicious. Magazine staat deze bereiding voor 4 personen…. maar persoonlijk lijkt me dat wel een erg kleine portie. Ik maak het dus gewoon lekker voor 2 personen, en ik zou jullie hetzelfde aanraden!

200g biefstuk
snufje witte peper
snufje suiker
snufje gemalen steranijs*
1tl vissaus
2 el oestersaus
2 tenen knoflook
2 cm gemberwortel
1 ui
2 el arachideolie
25g thaise basilicumblaadjes**

* Gemalen steranijs kan je verkrijgen bij de Toko. Aangezien ik het niet in huis had, maakte ik het zonder… en het was nog steeds heel lekker
** Thaise basilicum kan je kopen bij de toko, een oosterse supermarkt en soms ook bij de groentenwinkel. Vervang in geen geval voor gewone basilicum.

geroosteredeb

  • test
  • Snij het vlees in plakjes van 1/2 cm
  • Meng de vleesreepjes met de peper, suiker, steranijs, vissaus en een snufje zout in een kom
  • Voeg nu ook de oestersaus toe
  • Wrijf de knoflook samen met de gember en een snufje zout fijn in een vijzel (of snij heel heel fijn
  • Verhit een wok op een hoog vuur
  • Voeg de uienpartjes toe en roerbak ze 3-5 min to ze beginnen te kleuren en zelfs lichte schroeiplekjes vertonen
  • Voeg de vleesreepjes toe  en roerbak 1 a 2 min tot ze beginnen te kleuren
  • Voeg 1 el olie, de knoflookpasta en de resterende oestersaus toe
  • Roerbak nog enkele minuten
  • Voeg de basilicum toe
  • Serveer met rijst of noodles

 

Een lekker gerecht dus dankzij Delicious. Magazine, er volgen er snel nog 😉

 

ps: Mooi bordje hé! Eentje uit de collectie van Serax!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>