Goulash van everzwijn

Goulash van everzwijn

Het is gebeurd

Het is gebeurd. Het eerste gerechtje in de nieuwe #cookamealkeuken is klaargemaakt, geproefd, goedgekeurd en gefotografeerd. Het werd deze goulash van everzwijn, klaargemaakt in een nieuwe pot trouwens. Jaja, ik heb nu eindelijk ook die Le Creuset stoofpot waar ik al lang van droomde.

Hopelijk is dit cookamealtje dan ook het startschot van nog heel veel lekkers. En voor alle curieuzeneuzen: nog een paar kleine afwerkingen en dan kan ik jullie rondleiden in mijn favoriete plekje in huis! Ik kan niet wachten!

Wilde wildverhalen

Laten we met dit cookamealtje ook gelijk even twee misverstanden uit de wereld helpen: ‘wild is ongelooflijk duur’ en ‘wild is moeilijk te bereiden, ik kan dat niet’.

Mijn zwijntje kocht ik bij de Lidl bij mij om de hoek en het was echt van topkwaliteit. De prijs? 6,99 euro voor een halve kilogram. Mooie prijs voor een bijzonder ingrediënt, toch? Leuk om weten vind ik ook dat Lidl zijn volledige vleesassortiment duurzamer maakt: de ondergrens wordt één ster van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. In 2018 wil Lidl dat 75 procent daaraan voldoet. Voor varkensvlees werd die doelstelling in juli al gerealiseerd: het volledige vaste assortiment varkensvlees heeft sinds deze zomer één ster. Top toch? Zo zie je trouwens ook maar dat duurzaam ook niet gelijk is aan duur!

Daarnaast denk ik dat heel wat mensen geen idee hebben hoe ze moeten beginnen aan een gerechtje met everzzwijn… en daarvoor is er natuurlijk het internet, daarom pen ik hier voor jullie mijn cookamealtjes neer. Deze goulash van wild zwijn kunnen jullie allemaal klaarmaken, niets moeilijk aan! Hopelijk gaan jullie dus aan het testen en zijn jullie ook helemaal wild van deze heerlijke wild goulash!

Goulash van everzwijn

Tip: Wil je ook buiten het wildseizoen van dit gerecht genieten? Vervang dan het wild zwijn door varkensvlees.

Ingrediënten voor 6 personen

1 kg everzwijnvlees van de bout, in stukken
100 g spek, in blokjes gesneden
50 g bloem
3 el olie
3 tenen look
2 uien
700 ml wild fond
150 ml rode wijn
70 g tomatenconcentraat
1 rode paprika
150 g champignons
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Handvol verse peterselie

Extra: Een grote stoofpot die in de oven mag

  • test
  • Verwarm je oven op 180°C
  • Meng de bloem met peper en zout
  • Haal het vlees door de bloem
  • Verhit de olie in je stoofpot en bak het vlees rondom bruin
  • Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij
  • Bak het spek
  • Snipper de ui en knoflook fijn, voeg bij het spek
  • Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en de champignons in partjes en voeg toe
  • Doe het vlees terug in de stoofpot bij de groenten
  • Roer de tomatenpuree eronder en blus met rode wijn
  • Giet de wildfond bij het vlees
  • Breng aan de kook
  • Kruid de stoofpot met tijm, laurier en paprika
  • Zet een deksel op de stoofpot en laat minstens 2u garen in de voorverwarmde oven
  • Serveer met fijngehakte verse peterselie

 

Gecombineerd met kroketjes is deze goulash alvast ideaal voor je kerstmenu!

Smakelijk!

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

__________________________________________________________________________

Het volledige wildassortiment van Lidl kan je terugvinden op hun website www.lidl.be
En wie zo’n fantastische Le Creuset op zijn kerstlijstje wil zetten kan alvast een kleurtje kiezen op www.lecreuset.be!

15 Comments On This Topic
  1. Natalie
    on Nov 14th at 7:41 pm

    Ziet er heerlijk uit, al ben ik zelf geen fan van wild! Wel lekker actueel deze tijd van het jaar!

    Reply
  2. Sofie Katelijne
    on Nov 14th at 8:38 pm

    Wauw. Hoe heerlijk ziet dit eruit? Ben dol op goulash :)

    Reply
  3. Thomas
    on Nov 14th at 9:22 pm

    Oew dat ziet er heerlijk uit zeg. Ben zelf ook steeds meer aan het kokkerellen met wild, heerlijk!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 7:17 pm

      Bedankt Thomas, fijn om te lezen!

      Reply
  4. marion
    on Nov 14th at 9:38 pm

    mijn de Nederlandse Lidl is het winterseizoen al voorbij. maar ik heb hele mooie en betaalbare producten zien liggen.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 7:16 pm

      Denk ik niet hoor, zit ook in het kerstassortiment denk ik!

      Reply
  5. Sanne
    on Nov 14th at 10:50 pm

    oh zo lekker, krijg er honger van. ik ga je receptje opslagen. 😉

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 7:16 pm

      Leuk om te lezen Sanne… Nu hopelijk ook nog klaarmaken 😉

      Reply
  6. Ellen
    on Nov 15th at 9:26 am

    Goulash vind ik heel lekker en deze variant ga ik ook eens proberen :)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 7:16 pm

      Hoi Ellen, dat lees ik graag! Succes!

      Reply
  7. Daisy
    on Nov 15th at 10:11 am

    Het klinkt echt heel erg lekker (al zou ik zelf stiekem toch ander vlees gebruiken)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 15th at 7:16 pm

      Hoi Daisy! Kan perfect, varkensvlees bijvoorbeeld. Al is dat everwzijn echt wel de moiete om eens te testen, ook al is het misschien minder voor de hand liggend.

      Reply
  8. johan van gool
    on Nov 15th at 10:51 pm

    ik ga het gerechtje zaterdag maken voor het verjaardagsfeest van mijn echtgenote ! Ziet er verrukkelijk uit.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 16th at 6:47 pm

      Hey Johan, topcollega! Super, ik ben benieuwd wat je er van zal vinden!

      Reply
  9. Verena
    on Nov 16th at 9:14 pm

    Ik heb nog nooit everzwijn op, maar dit gerecht ziet er wel echt erg lekker uit!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>