Goulash van everzwijn
Tip: Wil je ook buiten het wildseizoen van dit gerecht genieten? Vervang dan het wild zwijn door varkensvlees.
Ingrediënten voor 6 personen
1 kg everzwijnvlees van de bout, in stukken
100 g spek, in blokjes gesneden
50 g bloem
3 el olie
3 tenen look
2 uien
700 ml wild fond
150 ml rode wijn
70 g tomatenconcentraat
1 rode paprika
150 g champignons
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Handvol verse peterselie
Extra: Een grote stoofpot die in de oven mag
- Verwarm je oven op 180°C
- Meng de bloem met peper en zout
- Haal het vlees door de bloem
- Verhit de olie in je stoofpot en bak het vlees rondom bruin
- Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij
- Bak het spek
- Snipper de ui en knoflook fijn, voeg bij het spek
- Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en de champignons in partjes en voeg toe
- Doe het vlees terug in de stoofpot bij de groenten
- Roer de tomatenpuree eronder en blus met rode wijn
- Giet de wildfond bij het vlees
- Breng aan de kook
- Kruid de stoofpot met tijm, laurier en paprika
- Zet een deksel op de stoofpot en laat minstens 2u garen in de voorverwarmde oven
- Serveer met fijngehakte verse peterselie
Wilde wildverhalen
Laten we met dit cookamealtje ook gelijk even twee misverstanden uit de wereld helpen: ‘wild is ongelooflijk duur’ en ‘wild is moeilijk te bereiden, ik kan dat niet’. Mijn zwijntje kocht ik bij de Lidl bij mij om de hoek en het was echt van topkwaliteit. De prijs? 8,99 euro voor een halve kilogram. Mooie prijs voor een bijzonder ingrediënt, toch? Daarnaast denk ik dat heel wat mensen geen idee hebben hoe ze moeten beginnen aan een gerechtje met everzwijn… en daarvoor is er natuurlijk het internet, daarom pen ik hier voor jullie mijn cookamealtjes neer. Deze goulash van wild zwijn kunnen jullie allemaal klaarmaken, niets moeilijk aan! Hopelijk gaan jullie dus aan het testen en zijn jullie ook helemaal wild van deze heerlijke wild goulash!
Gecombineerd met kroketjes is deze goulash alvast ideaal voor je kerstmenu!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Het volledige wildassortiment van Lidl kan je terugvinden op hun website www.lidl.be
Dit cookamealtje valt onder de categorie ‘old but gold’, en kwam voor het eerst online in 2017.
Ziet er heerlijk uit, al ben ik zelf geen fan van wild! Wel lekker actueel deze tijd van het jaar!
Wauw. Hoe heerlijk ziet dit eruit? Ben dol op goulash 🙂
Oew dat ziet er heerlijk uit zeg. Ben zelf ook steeds meer aan het kokkerellen met wild, heerlijk!
Bedankt Thomas, fijn om te lezen!
mijn de Nederlandse Lidl is het winterseizoen al voorbij. maar ik heb hele mooie en betaalbare producten zien liggen.
Denk ik niet hoor, zit ook in het kerstassortiment denk ik!
oh zo lekker, krijg er honger van. ik ga je receptje opslagen. 😉
Leuk om te lezen Sanne… Nu hopelijk ook nog klaarmaken 😉
Goulash vind ik heel lekker en deze variant ga ik ook eens proberen 🙂
Hoi Ellen, dat lees ik graag! Succes!
Het klinkt echt heel erg lekker (al zou ik zelf stiekem toch ander vlees gebruiken)
Hoi Daisy! Kan perfect, varkensvlees bijvoorbeeld. Al is dat everwzijn echt wel de moiete om eens te testen, ook al is het misschien minder voor de hand liggend.
ik ga het gerechtje zaterdag maken voor het verjaardagsfeest van mijn echtgenote ! Ziet er verrukkelijk uit.
Hey Johan, topcollega! Super, ik ben benieuwd wat je er van zal vinden!
Ik heb nog nooit everzwijn op, maar dit gerecht ziet er wel echt erg lekker uit!
Gerechtje klaar gemaakt, SUPER LEKKER!
Dank u voor het recept
Bedankt voor de feedback Nicole, doet me ontzettend veel plezier! Hopelijk kan ik je in de toekomst nog vaker inpsireren!
Goulash vind ik altijd zo lekker pittig. Het ingrediënt everzwijn spreekt me minder aan.
Ik heb nog nooit everzwijn op, maar dit ziet er wel heel erg lekker uit
Hey Manon, moet toegeven dat ik het ook nog niet vaak gegeten had… Maar is echt heel erg lekker!
om duimen en vingers af te likken ,ook met kip
Hey Helena! Super leuk dat je een Cookamealtje hebt klaargemaakt! Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren!