Kip met pindasaus

Kip met pindasaus

Sinds de kerstperiode heb ik een nieuwe (en een hele mooie) slowcooker in huis. Dringend tijd om een beetje te experimenteren met dit leuke toestel dus! Maar hoewel de inspirerende groep ‘De Slowcookers‘ op facebook ondertussen meer dan 10 000 leden telt denk ik dat er nog heel wat mensen zijn die nog nooit van een slowcooker gehoord hebben. Zonde… want koken in met een slowcooker is makkelijk, snel en traag.

 

crockpotCrockpot CR026X 4,7 L
Meer info? Klik hier

Snel en traag

Snel en traag? Yes, de meeste recepten vragen ontzettend weinig voorbereiding. Dit recept bijvoorbeeld vraagt maar enkele minuten werk. Alle ingrediënten gaan in de slowcooker, je stelt de timer in… en dàn gaat het traag. Want de slowcooker gaat het gerecht garen op een lage temperatuur. Hierdoor krijg je extra veel smaak en blijven veel meer vitaminen bewaard! Is dat dan niet lastig, zo traag? Nee hoor! Vanaf je timer loopt kan je doe je wat je wil. Huishoudelijke taken, sporten, wandelen of zelfs gewoon aan je werkdag beginnen. Want ja hoor, mijn slowcooker is dus écht veilig, het veiligheidssysteemschakelt het toestel automatisch uit bij oververhitten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken! En wanneer je dan terug thuis komt is het eten zo goed als klaar. Handig toch?

En zonder slowcooker?

Ik kreeg van mijn jongste zus ‘naar mijn voeten’ dat ik af en toe een keukentoestel gebruik dat niet iedereen in huis heeft. (Stiekem vond ik die commentaar best wel leuk, want we horen elkaar veel te weinig en ik wist helemaal niet dat ze mijn blog leest!) Maar dus, speciaal voor de zus en alle andere lezers: heb je geen slowcooker? Geen probleem! Dit recept maak je met gemak ook klaar in een pan met dikke bodem. Laat de kip dan op een heel zacht vuurtje ongeveer 1,5u doorkoken. Smaakt dat helemaal hetzelfde? Natuurlijk niet, maar het is nog steeds heel erg lekker!

Tip van lezeres Angele: “Je kan het ook in de oven zetten en laten garen op 140°C hetelucht”. Bedankt Angele!

Kip met pindasaus

Voor dit slowcooker recept combineer ik kip met een heerlijke pindasaus.
4 à 6 personen

4 kipfilets
4 tl maïzena
250 ml kokosroom
100 ml kippenbouillon
40 ml sojasaus
1 el sesamolie
2 el rijstazijn
Sap van 1 limoen
100 g pindakaas
2 tenen look
2 cm gember (of meer naar smaak)
Peper en zout
Snuifje cayennepeper
garnering: Koriander en stukjes ongezoute pindanoten

  • test
  • Snij de kipfilets is hapklare stukken
  • Kruid de stukjes kip met peper en zout en haal ze door de maïzena
  • Leg de kip onderaan in de slowcooker
  • Doe alle overige ingrediënten in een mengkom en roer met een garde/klopper tot een glad mengsel
  • Schenk de saus bij de kip in de slowcooker
  • Zet je slowcooker op stand low en laat de pindakip 4u garen
  • Roer even om en kruid eventueel bij met cayennepeper, peper en zout
  • Werk af met verse koriander en stukjes fijngehakte pindanoten

 

front-2

 

Ik serveerde de kip met gestoomde prinsessenboontjes en rijst. En weet je wat? Voor de rijst gebruikte ik een pakje kant-en-klare Tilda rijst, met koriander en limoen. En hoewel ik absoluut geen pakjes- en zakjesmadam ben heb ik deze rijst de laatste tijd altijd in huis. Superhandig na een drukke werkdag, ideaal om bij een overschotje te eten en vooral… de rijst is ook echt lekker!

tilda

 

Smakelijk!

x
Amylia

2 Comments On This Topic
  1. Angele
    on Feb 3rd at 11:25 am

    Je kan het ook in de oven zetten en laten garen op 140 Gr hetelucht

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 3rd at 3:53 pm

      Angele, kan zeker! Goede tips zelfs! Ik voeg het toe in mijn artikel, bedankt!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>