Kipfilet met tuinbonen en kruiden

Kipfilet met tuinbonen en kruiden

Alles kleurt rood, oranje en bruin. Het wordt steeds kouder (en donkerder) maar toch geeft het zonnetje nog een aangename warmte. Het weer voor lange wandelingen gevolgd door een hete kom soep. Ja, ik hou van de herfst! En toch… post ik vandaag een gerecht uit de juni-editie van Delicious magazine.

Het recept met tuinbonen is dan misschien wel zomers… maar kan je perfect ook in de winter klaarmaken. want hoewel ik echt waar pro-seizoensgroenten en pro)”vers van de boer” ben… koop ik mijn tuinbonen meestal gewoon uit de diepvries. Enkelgedopt en dus enkel nog te blancheren en te doppen. Makkelijk en altijd beschikbaar. #sorrynotsorry

Vandaag is het dus een beetje terug zomer op tafel, en het zonnetje is het daar alvast helemaal mee eens :-)

Kipfilet met tuinbonen en kruiden
(4 personen)

4 kipfilets (liefst met vel)
500 g krielaardappels, schoongeboend
200 g tuinbonen
2 tenen look
300 ml kippenbouillon
sap van 1/2 citroen
1 el mascarpone
50 g fijngesneden verse groene kruiden (bv peterselie, basiclicum, munt en/of kervel)
Peper en zout

  • test
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Blancheer de tuinbonen: Kook ze enkele minuten in koken water en koel ze nadien af in ijskoud water om het verder garen te voorkomen
  • Nu kan je de tuinbonen doppen: verwijder het dikke witte (bittere) schilletje
  • Verhit een pan op een matig vuur
  • Bak hierin de kipfilet, op het vel, 4 a 5 min in een beetje arachideolie
  • Bestrooi de kipfilets met peper en zout
  • Keer ze op en bak nog 1 minuut
  • Leg ze in een braadslee en laat ze ongeveer 15 min verder garen in de oven
  • Snij intussen de aardappelen in grove stukken en kook ze gaar
  • Snipper de knoflook fijn
  • Bak de knoflook in dezelfde pan als de kip, in het achtergebleven vet
  • Voeg na 2 minuten de kippenbouillon toe
  • Kook 5 minuten
  • Voeg de aardappels en bonen toe
  • Roer het citroensap, de mascarpone en de kruiden erdoor
  • Bestrooi voor het serveren de kip met nog een beetje peper en zout
  • Snij de kip vervolgens in plakjes en leg ze op de aardappels en tuinbonen

 

Smakelijk!

 

x

 

Amylia

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>