Kokos curry met kip

Kokos curry met kip

Kokosmelk neemt Thaïse ingrediënten in een zoete, liefdevolle omhelzing. Hij haalt de scherpe kantjes van limoen, brengt de vuilspuiterij van de vissaus tot zwijgen en blust de hitte van de chilipeper. (Niki Segnit – De Smaakbijbel)

Snel klaar en superlekker! Ik hou van de combinatie curry – kokos. Een beetje pikant, maar net niet té, in combinatie met kip of scampi’s. YUM! Na heel wat receptjes te lezen, te proberen en mijn smaakervaringen te bundelen kwam ik tot een ‘eigen receptje’. Smakelijk!

In dit receptje gebruik ik kant en klare rode currypasta. Natuurlijk is verse nog veel lekkerder! Niet moeilijk als je alle ingrediënten in huis hebt. Dat receptje hebben jullie nog te goed!

Voor 4 personen:
3 a 4 kipfilets (kan je zelf wat kiezen)
1 fijngesneden chilipeper (zonder zaadjes)
1 ui fijngehakt
1 teentje look, fijngehakt
1 a 2 el (verse) rode currypasta
500 ml kokosmelk
250 ml kippenbouillon
Groentjes naar keuze (fijngesneden worteltjes, paprika, thaise aubergines, peultjes, groene bonen,…)
1 tl vissaus (eventueel extra toevoegen naar smaak)
½ tl rietsuiker
verse koriander
limoensap
(Naar smaak kan je aan dit recept ook citroengras en/of gember toevoegen)

  • test
  • Ooit heb ik ergens gelezen dat je kip sappiger is als je hem even laat zwemmen in de kokosmelk. Als eerste werk snij ik daarom de kip in fijne stukken en giet ik er ongeveer de helft van de kokosmelk over.
  • Roerbak de ui, look, chilipeper en de groentjes. (Als je thaise aubergines en/of peultjes gebruikt hoef je deze niet mee te bakken. Voeg ze, in kwartjes gesneden, toe samen met de kip)
  • Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten bakken. Curry moet altijd even mee bakken om goed op smaak te komen!
  • Giet de kokosmelk (zonder de kip) en de kippenbouillon bij het curry-groentenmengels en laat indikken.
  • Voeg de kip, en eventueel de thaise aubergines, toe en laat even sudderen.
  • Nu kan je de saus verder afwerken met de vissaus, rietsuiker en het limoensap. Net voor het opdienen voeg je aan de saus fijngehakte koriander toe.

kokoscurry2

Laat het smaken!

8 Comments On This Topic
  1. Bieke
    on Jul 5th at 7:09 pm

    Mijn grote prins en zelfs mijn kleine prins (3,5 jaar) vonden het lekker!!
    Ik ben zelf helemaal geen keukenprinses 😉 Maar het was inderdaad makkelijk!!
    Thanks Cook Amyl!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Jul 13th at 4:14 pm

      Joepie! Hel leuk om te lezen prinses Bie!

      Reply
  2. Jolien
    on Oct 15th at 5:00 pm

    Hey Cook Amyl,
    Ik wil zaterdag graag voor gasten dit gerechtje koken, maar ik heb nog een paar vraagjes. :)
    Hoeveel scampi gebruik jij in dit gerecht (ipv de kip) en hoe bereid ik deze?
    Ik zou graag brocolli en champignon toevoegen, kook ik de broccoli eerst? of roerbak ik die gewoon mee?
    Merci voor de superreceptjes!
    xxxx

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 15th at 5:59 pm

      Hoi Jolien
      Eerst en vooral: BEDANKT! Dankjewel voor het leuke compliment én om mn website te bezoeken! #blij

      Goh, als ik het klaarmaak met scampi… (ik hou nogal van scampi) gebruik ik er toch een 6 a 8 per persoon. Ik laat ze niet garen in de saus, dan worden ze nogal snel taai, maar bak ze net voor het serveren. Als je de roosjes van je broccoli fijn genoeg maakt kan je ze perfect mee roerbakken!

      Succes!

      Reply
  3. Yasmine
    on Mar 14th at 5:28 pm

    Hey amylia…

    Doe je die kip gewoon rauw bij de saus dan? Ik ga morgen jouw gerechtje maken voor wat mensen dus zou ni graag hebben dat het mismukt;-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 16th at 8:57 pm

      Oh dju! Ik lees het te laat! Is het gelukt?!

      Reply
  4. Rene
    on Aug 12th at 1:36 pm

    Dit gerecht ziet er mooi uit. Zocht een recept om te maken met vadouvan.
    ik ga dus de curry vervangen door dit Indiaas/Franse kruidenmengsel. benieuwd of het smaakt zoals het er uit ziet en zoals ik het in gedachten heb :-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Aug 12th at 5:41 pm

      Oh leuk! Laat me zeker weten wat het resultaat was!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>