Lauwwarme maaltijdsalade

Mijn supervriendinnen die op bezoek komen! Love it! En natuurlijk leg ik ze dan ook graag in de watten! Dit keer kreeg ik van een van de dames de vraag om zeker gezond te koken (je kent dat wel) en dus ging ik voor een vegetarische menu met heel veel groentjes. Deze salade was het hoofdgerecht. Een schot in de roos!

IMG_2157
Voor 4 personen

1 kleine bloemkool
olijfolie
zout
1 tl komijnzaad (of ½ tl komijnpoeder)
1 rode ui fijne ringen gesneden
2 el harissa *
½ bussel platte peterselie
½ bussel koriander
sap van limoen
blik kikkererwten
100 a 150 g feta (naar smaak)

  • test
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal
  • Kruid met peper, zout en komijn
  • Overgiet met olijfolie
  • Spoel ondertussen de kikkererwten
  • Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe aan de bloemkool en laat nog 10 minuten verder roosteren
  • Stoof de ui in een beetje olijfolie, kruid met zout
  • Wanneer de ui zacht is voeg je 2 el harissa en 1 el water toe. Zet opzij.
  • Stoof de spinazie enkele minuten in een beetje olijfolie, kruid met peper en zout
  • Haal nu de bloemkool uit de oven, tijd om de salade af te werken
  • Hak de verse kruiden fijn en meng ze onder de bloemkool
  • Voeg het limoensap en de ui toe
  • Leg op elk bord een bodem gestoofde spinazie, daarop de geroosterde bloemkool en kikkererwten. Werk af met verkruimelde feta

 

*Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten of in Turkse of Marokkaanse winkels.

url-1

Heerlijk met partjes zoete aardappel! Klik hier voor het recept!

Smakelijk!

IMG_2142

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>